Obavijesti

Sport

Komentari 20

Mladi njemački reprezentativac pred vratima 'vatrenih': HNS je zatražio promjenu državljanstva

Mladi njemački reprezentativac pred vratima 'vatrenih': HNS je zatražio promjenu državljanstva

Ne možemo znati kada će Fifa riješiti predmet jer ne postoji obvezni rok, ali prema dosadašnjoj praksi vjerujemo i nadamo se da bi to moglo biti do okupljanja mlade reprezentacije, rekao je Stipe Pletiksoa

VIDEO

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako pokrenuo postupak pred Međunarodnim nogometnim savezom (FIFA) zbog promjene nogometnog državljanstva Igora Matanovića (19), odnosno stjecanja prava nastupa tog igrača za Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u Kataru

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

Matanović je rođen 31. ožujka 2003. godine u Hamburgu te je nastupao za mlađe uzraste Njemačke od U-17 do U-19, no nakon nekoliko održanih razgovora s vodećim ljudima HNS-ove sportske politike, on je s obitelji donio odluku da u budućnosti želi nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Stoga ga je izbornik hrvatske U21 reprezentacije Igor Bišćan pozvao za utakmice protiv Norveške i Estonije, koje će se igrati 3., odnosno 8. lipnja.

- Igora smatramo zaista velikim potencijalom te nas iznimno raduje njegova odluka da želi predstavljati Hrvatsku. To nije bila laka odluka mladiću koji je odrastao u Njemačkoj, ali uložili smo zaista puno truda kako bismo pokazali Igoru i njegovoj obitelji koliko nam je stalo do njega. Uvjeren sam da će se odluka pokazati ispravna i da će njegovi nastupi u hrvatskom dresu donijeti puno veselja i nama, ali i njemu i obitelji koja diše za Hrvatsku. Ne možemo znati kada će FIFA riješiti predmet jer ne postoji obvezni rok, ali prema dosadašnjoj praksi vjerujemo i nadamo se da bi to moglo biti do okupljanja mlade reprezentacije, zbog čega je Matanović na popisu naše U-21 reprezentacije za utakmice s Estonijom i Norveškom. U svakom slučaju se nadamo pozitivnom raspletu slučaja jer vjerujemo da su argumenti na našoj strani - rekao je tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa.

FC St. Pauli - FC Schalke 04

I izbornik A reprezentacije Zlatko Dalić pohvalio je akciju dovođenja Matanovića pod hrvatsku zastavu.

- Sjajno je to što Savez radi, službe u HNS-u, i mi svi skupa zajedno. Kada pogledate da je Hrvatska u proteklom razdoblju pridobila Stanišića, Vidovića i Matanovića, koje je željela Njemačka, odnosno Sučića kojeg je željela Austrija - to je sjajno. Oni su ipak druga generacija Hrvata, i svejedno su izabrali Hrvatsku, što nije lako. To je zasluga svih u Savezu i prava stvar za naš nogomet jer smo dobili sjajne igrače za budućnost. Moramo nastaviti tako raditi i dalje, a ovi dečki su svojim odlukama primjer i onima koji dolaze - kazao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu