Obavijesti

Sport

Komentari 166

Petarda mladih 'Vatrenih' u nekad najzagađenijem gradu na svijetu: Šimić zabio hat-trick!

Petarda mladih 'Vatrenih' u nekad najzagađenijem gradu na svijetu: Šimić zabio hat-trick!

Nakon pobjede nad Norveškom hrvatska U21 reprezentacija osvojila je tri boda u Sumgayitu pobijedivši Azerbajdžan s uvjerljivih 5-1. Tri je gola zabio Roko Šimić, po jedan Soldo i Josip Šutalo

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti ubilježila je i četvrtu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za Euro svladavši u Sumgayitu Azerbajdžan s 5-1 (4-0). 

Tri je gola za Hrvatsku dao Roko Šimić (9, 13, 44 (p)), a po jednom su zabili Nikola Soldo (25) i Josip Šutalo (81), dok je strijelac za Azerbajdžan bio Musa Gurbanli (55) s bijele točke. 

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Mlada, U21 vrsta Hrvatske lakše od očekivanoga  je došla do pobjede u 2006. i 2007. godine najzagađenijem gradu na svijetu, a već nakon prvog dijela bilo je 4-0, s tri pogotka napadača Lieferinga Roka Šimića. Sin bivšega Vatrenoga Darija Šimića pogodio je već u 9. minuti na dodavanje Kačavende, a samo četiri minute kasnije postigao je i četvrti pogodak u svom četvrtom nastupu za U-21 reprezentaciju nakon šuta Čoline i loše intervencije vratara Merbalijeva.

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3-0 nakon slobodnog udarca Palaverse. Minutu prije kraja poluvremena Valizada je igrao rukom u šesnaestercu domaćina, a Roko je iz penala došao do hat-tricka već u prvom dijelu.

Azeri su smanjili u 55. minuti kada je Šutalo napravio prekršaj nad Gurbanliju, a isti igrač je bio precdizan s bijele točke. U 68. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon isključenja Valizada, a u 81. minuti branič Šutalo je glavom pogodio mrežu nakon kornera Bulata za konačnih 5-1. 

U ostalim dvobojima skupine Norveška je u Drammenu svladala Estoniju s 3-0, dok je Finska u Tampereu porazila Austriju s 3-1.  

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 12-3, a druga je Norveška sa 9 bodova, koliko ima i Austrija s utakmicom više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EP 18:30 , Sumgayit
Azerbajdžan U21
Gurbanli 55' (p)
1 : 5
Hrvatska U21
Šimić 9', 13', 44' (p), Soldo 25', J. Šutalo 81'
Sortiranje događaja
90+3'

Ljubičić na samom kraju gađa prečku, ostaje 5-1 i kraj utakmice u Sumgayitu, prije 15 godina najzagađenijem gradu na svijetu. Hrvatska je razbila domaćine i ostala stopostotna nakon četiri kola. 

90+1'

Prilika za Vasilja, težio je atrakciji i promašio. Odmah i Biuk glavom, pokraj gola.

88'

Biuk se izborio za udarac, nisko i u naručje domaćeg golmana koji se nakupio obrana, ali jednako i golova...

FINSKA 3-1

Austrija je smanjila u Finskoj, ali domaćini su u završnici povećali na 3-1.

82'

Zadnjih 10 minuta dobit će Vasilj i Ljubičić, izašli su Šimić te Palaversa.

Komentari 166