Obavijesti

Sport

Komentari 115

Mladi Vatreni izgubili od Finske: Odlično drugo poluvrijeme nije popravilo katastrofalno prvo...

Mladi Vatreni izgubili od Finske: Odlično drugo poluvrijeme nije popravilo katastrofalno prvo...
5

Hrvatska U21 reprezentacija upisala je prvi poraz u kvalifikacijama za Euro! U Varaždinu su slavili Finci sa 3-2. Izabranike Igora Bišćana koštalo je loše prvo poluvrijeme u kojem su primili čak tri gola

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine upisala je premijerni poraz u skupini A kvalifikacija za odlazak na Euro. Finska U21 je slavila u Varaždinu 3-2.

Već nakon prvog poluvremena Finska U21 je stvorila ogromnu zalihu od tri pogotka, a apsolutni finski junak bio je Naatan Skyttae. Gosti su poveli u 11. minuti kada je pogriješio hrvatski vratar Kotarski, a spomenuti Finac Skyttae je zabio za 1-0.

Isti igrač je povećao u 29. minuti na 2-0, dok je u sudačkoj nadoknadi taj igrač asistirao, a Ablade je postavio ogromnih 3-0 za Finsku.

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska

Hrvatska U21 u uvodnih 45 minuta nije pokazala gotovo ništa, dok je u nastavku zaigralo vidno bolje. U 68. minuti Roko Šimić nije uspio realizirati jedanaesterac, njegov je udarac obranio finski vratar Sinisalo, ali samo dvije minute kasnije napokon je Hrvatska U21 došla do pogotka. Gol nade dao je Josip Šutalo, glavom iz blizine.

Stisnuli su mladi Hrvati do kraja, a nova se nada razbuktala u 87. minuti kada je Toni Fruk odlično pucao s vrha šesnaesterca i smanjio na 2-3. No, do kraja se rezultat više nije mijenjao. Hrvatska U21 je nakon šest uvodnih pobjeda u nizu proteklih dana upisala remi (Austrija 0-0) i poraz (Finska 2-3).

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska

Uz ovaj poraz Hrvatske U21 momčad Igora Bišćana je ipak primile dobre vijesti s utakmice Austrije U21 i Norveške U21 gdje su mladi Austrijanci slavili 2-1 pa je Hrvatska U21 zadržala četiri boda prednosti u odnosu na Norvešku U21, dok od Austrije U-21 ima tri boda više, ali i utakmicu manje.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska U21 još gostuje kod Norveške (3. lipnja) te kod Estonije (8. lipnja). Na Euro će se direktno plasirati jedino pobjednici skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, kojoj se neće ubrajati rezultati protiv šestog iz skupine budući da u grupi "I" ima samo pet reprezetacija. Ostalih osam drugoplasiranih igrat će doigravanje za nastup. Gruzija i Rumunjska su osigurali nastup kao domaćini.

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EURO U-21 18.00 , Varaždin
Hrvatska U21
J.Šutalo 70' Fruk 86'
2 : 3
Finska U21
Skytta 11' 30' Ablade 45+'
Sortiranje događaja

Kraj utakmice u Varaždinu! Finska je slavila sa 3-2. Hrvatska je odigrala najgore poluvrijeme u kvalifikacijama i nakon 45 minuta gubila 0-3. Bišćanovi izabranici kasnije su se pribrali, neke svježe snage unijele su dodatnu energiju, no ostali smo kratki...

90'

Samo tri minute sudačke nadoknade! 

86'

Bravo, naši! Hoćemo još! Fruk je odapeo sa 20-ak metara i fantastično zabio. Hrvatska ide po izjednačenje...

85'

Sada je Biuk pokušao nekako izmigoljiti finskoj obrani, no nije uspio. Inače, napadač Hajduka definitivno je unio živosti i energije u naše redove...

76'

Kako je ovo bilo blizu! Beljo je ukrao loptu čuvaru i gađao suprotni kut, no lopta je odlazi tik uz stativu. Šteta...

Komentari 115