Sport

Komentari 9

Model ćemo dorađivati, a cilj je otkup što više dionica Hajduka

Model ćemo dorađivati, a cilj je otkup što više dionica Hajduka

Na redovitoj godišnjoj press konferenciji čelnici udruge Naš Hajduk pohvalili su se uspjesima u 2019. godini i najavili novosti i sve ono što će se događati u 2020. godini.

Na jutros održanoj press konferenciji čelnici udruge Naš Hajduk, predsjednik Toni Baletić, tajnik Luka Domikulić i član Upravnog odbora Miro Živković osvrnuli su se na sve što je odrađeno u prethodnoj godini i na planove za sljedeću.

- Godina koja je iza nas je bila izazovna, za Hajduk je to bila godina puna promjena i zato se nadamo da će 2020. godina biti godina stabilnosti i koja će donijet veće zadovoljstvo svih navijača Hajduka. Za Naš Hajduk 2019. godina je bila izazovna u smislu očuvanja broja članova, a kao što znate neki su predviđali da će se u ovoj godini dogoditi značajan pad, ali 2019. godina završena je s preko 31 000 članova, kazao je Luka Domikulić.

Predsjednik udruge Toni Baletić naglasio je kako su upravo članovi gradili i održali klub na životu od njegovih samih početaka.
- Članstvo je osnova funkcioniranja socios modela, a i članovi su ti koji su bili dio Hajduka od 1911. pa sve do danas. Osim navijanjem i slavljenjem sportskih uspjeha našeg velikog kluba, članovi su sudjelovali i na obnovi Starog placa i izgradnji Poljuda i zato nam je iznimno drago što će članarine od ove godine odlukom kluba ići za izgradnju kampa. Naglasio bih i da je u protekloj godini na račun Hajduka uplaćeno 2,6 milijuna kuna, a od 2011. do danas ukupno je uplaćeno 16,6 milijuna kuna što članove svrstava u jedne od najvećih sponzora kluba, kazao je Baletić i dodao kako se Hajduk po broju članova može mjeriti i s puno jačim ligama i klubovima:

- S brojem od 31 000 članova ušli bismo u top 10 klubova njemačke Bundeslige, i to je veliki uspjeh na kome želim zahvaliti svim Društvima prijatelja Hajduka, Torcidi, ali i našim volonterima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje Hajduku, dodao je Baletić.
Uskoro se očekuje i otvaranje parka Za sva vrimena koji je kruna projekta otkupa dionica, a Luka Domikulić je iznio podatke o trenutno prikupljenom iznosu donacija:

- Iako je 2019. godina bila izazovna, ovaj projekt je pokazao da ljubav prema Hajduku nema granica. U protekloj godini navijači su donirali 3.550,000 kn. Ovaj broj je rezultat rada svih naših volontera, voditelja projekta otkupa i velikog broja Društva prijatelja Hajduka, a u protekloj godini projektu je priključeno preko 800 novih donatora. Ukupni iznos koji je otplaćen od početka projekta je 11.208,000 kn i smatramo da su ovo jako velike brojke koje se u javnosti često podcjenjuju, kazao je Domikulić.

Nas Hajduk

Čelnici NH najavili su kako će nakon šire rasprave i razgovora sa stručnjacima biti promjena u modelu koji zastupaju.
- Ovaj je model proteklih godina postigao mnogo, ali smo svjesni da ima prostora za kritičko razmišljanje, nova znanja i unaprjeđenje. Potrebno je u startu reći da ne postoji idealan model koji će riješiti sve probleme. Naša je zadaća da model bude optimalan, to ćemo nastaviti raditi zajedno s brojnim stručnjacima. Skupljamo informacije, sve to moramo sumirati u jedan projekt unaprjeđenja modela koji ćemo voditi. Napraviti će se vrlo opširna analiza, a onda donijeti zaključci – kazao je Živković.

U NH su zadovoljni načinom na koji se odvija priča s otkupom dionica od tvrtke Tommy te kako će pratiti što se događa s dionicama u vlasništvu tvrtki Konstruktor i Kerum, koje su u stečaju i čije bi se dionice mogle naći na tržištu.
- Naš primarni fokus je otkup 24.53% dionica Tommyja, no sigurno da bi voljeli otkupiti i 1,86 posto Hajdukovih dionica od Konstruktora te isti broj dionica od Keruma ako se pojave na tržištu i tako prijeći granicu od 25% dionica, što nam po zakonu o Trgovačkim društvima daje dodatne mogućnosti. Naš cilj je otkupiti što više dionica  – zaključio je tajnik NH Domikulić.

Najčitaniji članci