Obavijesti

Sport

Komentari 721

Villarreal kaznio Theophileovu ruku, ali sve je još otvoreno...

Villarreal kaznio Theophileovu ruku, ali sve je još otvoreno...
13

Više od deset godina nakon poraza na Maksimiru Villarreal se osvetio Dinamu i s 1-0 pobijedio u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige. Dinamo će za tjedan dana hvatati zaostatak i novo čudo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige na stadionu u Maksimiru izgubili od Villarreala s 0-1 (0-1).

Villarreal je do pobjede stigao pogotkom Gerarda Morena iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Dinamo je bio ravnopravan šestoplasiranom sastavu španjolskog prvenstva, a na početku susreta uspio je prvi i zaprijetiti i to dva puta nakon ubačaja iz kuta u razmaku od samo minute. Prvo je Parejo u posljednji trenutak raščistio situaciju u vlastitom petercu nakon pokušaja Atiemwena, da bi nakon novog kornera Theophile-Catherine bio najviši u skoku pred vratima Villarreala, no nije bio precizan.

Dinamo i Villarreal sastali se u četvrtfinalu Europa lige

Kako je susret odmicao, španjolski sastav je preuzimao kontrolu utakmice, a prvu je priliku stvorio u 20. minuti kada se lijevi branič Pedraza ubacio u prazan prostor, ušao duboko u kazneni prostor Dinama, no Livaković je pravodobnim istrčavanjem ušao u udarac i sačuvao mrežu.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka Villarreal je dobio priliku iz kaznenog udarca koju njegov najbolji strijelac Gerard Moreno nije propustio. Upravo je Moreno pokušao ubaciti loptu pred Dinamova vrata, no taj je pokušaj je na samoj gol-aut liniji rukom blokirao Theophile-Catherine pa je sudac Siebert pokazao na bijelu točku. Moreno je bio siguran izvođač, poslao je Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu.

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal

Drugo poluvrijeme ponovno je bolje otvorio Dinamo, Atiemwen je zaprijetio u početnim sekundama, no mnogo bolji je bio pokušaj Gvardiola u 56. minuti. Mladi je Dinamov branič stigao u zonu udarca, opalio sa 20-ak metara, no Rulli se ispružio i otklonio opasnost.

Susret se dodatno rasplamsao ulaskom Petkovića i Kastratija u 61. minuti. Dinamo je krenuo po izjednačenje ostavljajući tako više prostora Villarrealu za protunapade. Tako je španjolski sastav u 65. minuti imao dobru situaciju za povećanje prednosti kada je Moreno lijepo podvalio loptu za Alcacera, no njegov pokušaj nije bio precizan. Samo dvije minute potom i Dinamo je imao dobru priliku kada je Petković ostavio loptu za udarac Ristovskom, ali Parejo je bio pravodoban u bloku.

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal

U 70. minuti istaknuo se Livaković koji je odličan udarac Triguerosa, koji je potegnuo sa 25 metara, uspio izvaditi ispod same grede i odbiti u korner.

Dinamo je uspio u završnici preuzeti kontrolu lopte, preseliti igru na polovicu Villarreala, no više nije uspio kreirati niti jednu opasnu situaciju. S druge strane, Villarreal je imao nekoliko dobrih protunapada kojima je u konačnici nedostajao precizan posljednji pas za povećanje prednosti.

Uzvrat je za tjedan dana u Villarrealu.

Dinamo - Villarreal 0-1

Stadion: Maksimir

Strijelac: 0-1 Moreno (44' (p))

Dinamo: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol (Leovac, 71) - Ademi, Jakić (Kastrati, 61); Ivanušec, Majer (Franjić, 82), Oršić (Tolić, 82) - Atiemwen (Petković, 61)

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros (Pena, 86) - Chukwueze (Moi Gomez, 69), Bacca (Paco Alcacer, 46), Moreno

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1/4 FINALE EUROPSKE LIGE 21:00 , MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
0 : 1
Villarreal
Moreno 44' (p)
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice na Maksimiru! Villarreal kući nosi prednost od 1-0, što znači da je i dalje sve otvoreno. Danas je presudila jedna nesmotrenost Theophilea iako su gosti imali više prilika od dinamovaca koji su pali u drugom poluvremenu. Ni Petković nije pomogao.

90'

Još tri minute nade za Dinamo.

81'

Vrijeme curi, a Dinamo nikako ne može ugroziti Villarreal koji drži kontrolu. Pokušat će Krznar s Tolićem i Franjićem u zadnjih desetak minuta, izašli su Majer i Oršić.

76'

Požutio je Moreno nakon prekršaja na Ristovskom, sasvim opravdano. Prva je to opomena večeras...

72'

Gvardiol više ne može, na njegovu je poziciju ušao Leovac.

Komentari 721