Obavijesti

Sport

Komentari 7

Modrić najbolji hrvatski igrač, Soudani izdominirao u HNL-u

Modrić najbolji hrvatski igrač, Soudani izdominirao u HNL-u
1

Ne javljaj mi se ako ne misliš igrati za Rijeku, poručio je Kek Bradariću, Leitica vlasnik najboljeg obrane, Bočkaj gola, Majer najbolji mladi igrač prema izboru HNS-a

VIDEO

Povodom Dana hrvatskog nogometa, HNS je u Vukovaru organizirao večer hrvatskog nogometa na kojoj su dodijeljeni Trofeji Hrvatskog nogometnog saveza, nagrade za najbolje pojedince u sezoni 2017./2018. prema igračkom, trenerskom i sudačkom kriteriju.

Uoči same dodjele, hrvatski su reprezentativci pogledali film 'Vatreni', dokumentarac o najvećem uspjehu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Prvu nagradu, za najboljeg igrača Druge hrvatske lige dobio je igrač Varaždina Domagoj Drožđek koji je sa 16 golova bio najbolji strijelac natjecanja. Iako je njegov Varaždin u dodatnim kvalifikacijama za nastup u 1.HNL izgubio od Istre (3:2), iza njega je sjajna sezona:

- Jako mi je žao što nismo ispunili svoj san i izborili 1. HNL. Momčad uvijek izbaci pojedinca, ove sam sezone to bio ja, a vidjet ćemo tko će sljedeće sezone biti najbolji -  rekao je Drožđek.

Trofej za najbolju hrvatsku nogometašicu dobila je reprezentativka Iva Landeka, koja nastupa za švedski Rosengård. 

Za najboljeg malonogometaša u protekloj sezoni proglašen je Dario Marinović, član španjolske ElPozo Murcie. 

Ovaj je izbor obuhvatio i najbolju obranu te najbolji gol protekle sezone. Za najbolju obranu proglašena je intervencija Hajdukovog Karla Letice koji je protiv Rijeke atraktivno obranio penal Mariju Gavranoviću.

Najbolji gol postignut je također na Rujevici, a njegov vlasnik je Osijekov Petar Bočkaj, koji je iz slobodnog udarca zabio gol Rijeki.

U najnezahvalnijoj kategoriji, onoj za najboljeg suca, pobjedu je odnio Ivan Bebek:

- Bez obzira na brojne nagrade, iz godine u godinu s istim žarom izlazim na teren. Bila je ovo moja 18. sezona u karijeri i mogu samo reći kako se nadam da će se o nama u budućnosti pričati samo na ovakvim događajima.

Za najboljeg vratara HT Prve lige proglašen je treći golman hrvatske nogometne reprezentacije, Dominik Livaković.

Najbolji trener je Matjaž Kek koji je imao zanimljivu poruku za Rijekinog reprezentativca Filipa Bradarića koji je u njegovo ime preuzeo trofej:

- Trener mi je rekao da mu se ne javljam ako nemam namjeru i sljedeće sezone ostati u Rijeci -  rekao je Bradarić.

Kada je u pitanju najbolja početna postava Prve lige, HNS je odabrao slijedećih 11 igrača:

Livaković (Dinamo); Barišić (Osijek), Župarić (Rijeka), Nižić (Hajduk), Juranović (Hajduk); Ademi (Dinamo), Bradarić (Rijeka), Soudani (Dinamo), Majer (Lokomotiva) , Heber (Rijeka); Ivanovski (Slaven Belupo)

Osim dvostruke krune s Dinamom, Alžirac El Arabi Hilal Soudani je imao sjajnu individualnu sezonu. Proglašen je za najboljeg igrača, a sa 17 postignutih golova osvojio je i nagradu za najboljeg strijelca.

Najbolji mladi igrač 1.HNL je igrač Lokomotive Lovro Majer koji je postigao 11 golova, a još uvijek nije poznato hoće li sljedeće sezone otići u Dinamo.

Očekivano, za najboljeg hrvatskog nogometaša proglašen je Luka Modrić, koji je u Kijevu došao do četvrtog naslova Lige prvake, čime je ušao u društvo Lea Messija, Andresa Inieste, Gerarda Piquea...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom