Obavijesti

Sport

Komentari 5

Modrić u Kataru može ispisati povijest: Tko će ga naslijediti?

Modrić u Kataru može ispisati povijest: Tko će ga naslijediti?
3

Luka je tako postao deseti igrač u povijesti koji je službeno osvojio "Zlatnu loptu", a čak sedmi koji je osvojio nagradu, a da njegova momčad nije osvojila naslov prvaka

VIDEO

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (37) na posljednjem je Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. proglašen najboljim nogometašem prvenstva.

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

Luka je tako postao deseti igrač u povijesti koji je službeno osvojio "Zlatnu loptu", a čak sedmi koji je osvojio nagradu, a da njegova momčad nije osvojila naslov prvaka.

U sadašnjem obliku ‘Zlatna lopta’ se dodijeljuje od SP-a u Španjolskoj 1982. godine kada je najboljim igračem proglašen Talijan Paulo Rossi. Nakon njega nagradu su dobili i Argentinac Diego Maradona (1986), Talijan Salvatore Schillacii (1990), Brazilci Romario (1994) i Ronaldo (1998), Nijemac Oliver Kahn (2002), Francuz Zinedine Zidane (2006), Urugvajac Diego Forlan (2010) i Argentinac Lionel Messi (2014).

LaLiga - Atletico Madrid v Real Madrid

Niti jedan nogometaš nije uspio dva puta osvojiti nagradu za najboljeg igrača turnira. Najbliži tome bio je legendarni brazilski napadač Ronaldo koji je ‘Zlatnu loptu’ osvojio 1998. u Francuskoj na prvenstvu na kojem je Brazil bio drugi iza Francuske, dok je četiri godine kasnije usprkos brazilskom slavlju ‘Zlatnu loptu’ osvojio golman njemačke vrste Oliver Kahn.

Brazil je na tom prvenstvu osvojio prvo mjesto, Ronaldo je bio najbolji strijelac turnira s osam golova, potigao je oba gola u finalu, ali je nagrada pripala Kahnu koji je ‘elf’ dovukao do finala.

LaLiga - Rayo Vallecano v Real Madrid

Dobitnici "Zlatne lopte": 1982 - Paolo Rossi (Italija) 1986 - Diego Maradona (Argentina) 1990 - Salvatore Schillaci (Italija) 1994 - Romario (Brazil) 1998 - Ronaldo (Brazil) 2002 - Oliver Kahn (Njemčaka) 2006 - Zinedine Zidane (Francuska) 2010 - Diego Forlan (Urugvaj) 2014 - Lionel Messi (Argentina) 2018 - Luka Modrić (Hrvatska).

POGLEDAJTE VIDEO: DALIĆ OBJAVIO TKO IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika