Obavijesti

Sport

Komentari 137

Rezerve Šahtara srušile su Real! Nije pomogla ni bomba Modrića

Rezerve Šahtara srušile su Real! Nije pomogla ni bomba Modrića
19

Užasna večer za "kraljevski klub", poraz od Šahtara kojemu čak deset (!) igrača nije igralo zbog korona virusa. Gubili su 3-0 na poluvremenu, zabio je Modrić eurogol pa Vinicius, ali treći nije vrijedio

Premda je nastupio bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi korona virusom, njih deset ukupno, Šahtar je u Madridu šokirao Real Madrid pobijedivši 3-2 u susretu B skupine Lige prvaka.

Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-0, Real je u nastavku zabio dva brza gola, a sudačkoj nadoknadi i treći, no poništen je zbog zaleđa pa je Šahtar mogao početi slaviti.

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Luke Modrića

Pokretanje videa...

luka modrić 02:37

Jedan od najljepših trenutaka utakmice dogodio se u 54. minuti kada je Luka Modrić zabio fantastičan pogodak udarcem s više od 25 metara. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka. Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

Šahtar je u Madrid doputovao bez sedam standardnih prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom. Ukrajinci su bili oslabljeni neigranjem Taisona, Juniora Moraesa, Mikole Matvienka, Andrija Pjatova, Tarasa Stepaneka i Alana Patricka. Priliku na vratima dobio je 19-godišnji Trubin, a u obrani su igrali dvije godine stariji Bondar i Korniienko.

- Nedostaju nam ključni igrači, no s druge strane ovo je utakmica u kojoj ćemo vidjeti našu budućnost - kazao je prije utakmice legenda Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Gledajući ovu utakmicu, Ukrajince očekuje blistava budućnost.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

Gosti su mogli do vodstva u 15. minuti, Marlos je sam izbio pred Courtoisa, ali je vratar "kraljevskog kluba" sjajno obranio. Međutim, u 29. minuti niti Belgijanac nije mogao ništa. Korniienko je sjajno prošao kroz domaću obranu asistiravši Teteu koji je sa 15 minuta zabio za vodstvo gostiju.

Samo četiri minute kasnije bilo je 0-2. Tete je sjajno pucao, Courtois obranio, a Varane ispred Dentinha gurnuo loptu u vlastitu mrežu. Nevjerojatno prvo poluvrijeme Šahtara zaokružio je Solomon zabivši u 42. minuti nakon fantastične akcije za vodstvo 3-0. Solomon je povukako, gurnuvši potom loptu Teteu, koju je vratio petom, a 21-godišnji izraelski reprezentativac precizno zabio za nevjerojatnih 0-3.

Tri gola u prvom poluvremenu kod kuće u Ligi prvaka, Real je posljednji put primio prije 20 godina protiv Bayerna.

Real je smanjio u 54. minuti fantastičnim golom našeg Modrića koji je pogodio s više od 25 metara. Bio je to sasvim sigurno jedan od Lukinih najljepših pogodaka. Zanimljivo, Modrić se ovim golom upisao u povijest "Kraljevskog kluba" postavši tek četvrti igrač koji je zabio gol u Kupu/Ligi prvaka sa 35 ili više godine. Prije njega to je uspjelo tek velikanima Alfredu Di Stefanu, Ferencu Puškašu i Pacu Gentu.

Champions League - Group B - Real Madrid v Shakhtar Donetsk

Samo pet minuta kasnije već je bilo 2-3, a zabio je Vinicius Junior svega 15 sekundi nakon što je ušao u igru. Čim je ušao u igru, ukrao je loptu Ukrajincima te se sjurio prema gol u zabio.

Do kraja susreta Real je jurio izjednačenje, ali nije uspio. U drugoj minuti sudačke nadoknade Federico Valverde je zabio za 3-3, no gol je naknadno poništen zbog zaleđa.

Na otvaranju A skupine RB Salzburg i moskovski Lokomotiv su odigrali 2-2.

Gosti su poveli u 19. minuti. Anton Mirančuk je ubacio iz kornera, Rifat Zemaletdinov glavom prebacio do Edera koji je zabio za 1-0. Izjednačio je Dominik Szoboszlai u posljednjim trenucima prvog dijela fantastično pogodivši malo iskosa s ruba kaznenog prostora u desne rašlje.

Champions League - Group A - FC Red Bull Salzburg v Lokomotiv Moscow

Salzburg je poveo na otvaranju drugog dijela, u 50. minuti je pogodio Zlatko Junuzović. No, 15 minuta prije kraja utakmice gosti su izjednačili, a gol je zabio Bjelorus Vitalij Lisakovič, čovjek koji je došao na posudbu u Dinamo II, potom i Rudeš i Varaždin, ali nije se uspio etablirati.

Za goste je cijeli susret odigrao Vedran Ćorluka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, skupina B, 1. kolo 18.55 , Madrid, Alfredo Di Stéfano
Real Madrid
Modrić 54', Vinicius Junior 59'
2 : 3
Šahtar
Tete 29', Varane 33' (ag), Solomon 42'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice. Ništa od totalnog preokreta! VAR je u nadoknadi (ispravno) odlučio kako Valverdeov gol ne vrijedi i desetkovani Šahtar slavi veliku pobjedu na startu Lige prvaka. U drugoj utakmici Salzburg i Lokomotiv završili su remijem 2-2.

90+2'

GOOOOL! Real se sasvim vratio u život u drugoj minuti nadoknade! Heroj je mladi Federico Valverde! Potegao je s 20 metara nakon kornera kroz noge Šahtarovu tragičaru na golu Anatoliju Trubinu, debitantu za prvu momčad.

Ali hoće li vrijediti?! Ne! Kažu suci nakon pregleda snimke da se radi o zaleđu! Ostao je netko od igrača Reala iza zadnjeg igrača Šahtara i ometao vidokrug Trubinu. Zaspao je Vinicius... Nevjerojatne scene.

80'

GOOOL Šahtara! Ali ne vrijedi! Zaleđe je bilo još u začetku akcije i Marlosov lob je poništen. Realove nade još su žive, ali malo su usporili nakon gola za 2-2. Ostaje još desetak minuta...

75'

GOOOL! Lokomotiv se vraća u igru golom Vitalija Lisakoviča! Bivši igrač Dinama II, Rudeša i Varaždina (da, da), koji je otišao u Rusiju za milijun eura, zabija glavom na asistenciju Živogljadova. I u Salzburgu je golijada...

24sata
70'

Modrić ide van uz pljesak malobrojnih ljudi na tribinama, a ulazi Toni Kroos.

Komentari 137