Obavijesti

Sport

Komentari 2

Modrić večeras lovi 21. trofej u Realu: Evo gdje možete gledati

Modrić večeras lovi 21. trofej u Realu: Evo gdje možete gledati

Real je u svibnju s 1-0 bio pobijedio Liverpoola u finalu Lige prvaka dok je Eintracht Frankfurt bio bolji od Glasgow Rangersa u finalu Europske lige boljim izvođenjem jedanaesteraca

VIDEO

Podcijenili su ih, govorili da imaju stare i već potrošene igrače, a oni nisu mogli slađe ih demantirati. Čudesna sezona je iza Real Madrida. U trenucima kada kada baš nitko nije ništa očekivao, kraljevski klub je dominantno osvojio La Ligu pa potom i Ligu prvaka pobijedivši Liverpool u finalu. 

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

A posebno je sve oduševio Luka Modrić. S 37 godina igra kao na vrhuncu karijere, došao je u Real prije deset godina i osvojio čak 20 trofeja, a večeras će imati priliku popuniti bogate vitrine još jednim.

Modrić ide po čak 21. trofej s Realom: Moje godine i SP? Ma bit ću ja jednako spreman
Modrić ide po čak 21. trofej s Realom: Moje godine i SP? Ma bit ću ja jednako spreman

U Helsinkiju, glavnom gradu Finske, danas od 21 sat će snage odmjeriti Real Madrid i osvajač Europske lige njemački Eintracht za trofej europskog Superkupa. Bit će to i dvoboj s hrvatskim štihom, na jednoj strani naš maestro, a na drugoj Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić. Real sezonu otvara za vikend, a Eintracht je to napravio prošlog petka i to neslavno. Izgubili su 5-1 od Bayerna na svome terenu. 

Soccer Champions League Final 2022/ Liverpool FC - Real Madrid 0:1.

I ono što će posebno razveseliti sve hrvatske navijače, Luka Modrić krenut će od prve minute. Real je pojačan novim svježim snagama, ali Carlo Ancelotti vjeruje svojim starosjediocima. 

- Ovdje smo zahvaljujući radu koji su obavili oni koji su osvojili Ligu prvaka. Nije ju doduše osvojilo samo 11 igrača, čime mnogi sada zaslužuju igrati, ali počet ću s onima koji su igrali u finalu Lige prvaka, uz možda dvije do tri nedoumice - izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Real je u svibnju s 1-0 bio pobijedio Liverpoola u finalu Lige prvaka dok je Eintracht Frankfurt bio bolji od Glasgow Rangersa u finalu Europske lige boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Kraljevski klub je prošle sezone osvojio i španjolsko prvenstvo te španjolski Superkup, a ove će se godine natjecati za ukupno 6 trofeja.

- Nastojat ćemo osvojiti sva natjecanja. U to nimalo ne sumnjam. Osvojiti svih šest će biti teško, ali mi ćemo se boriti i nastojati to postići. Jako vjerujem ovoj momčadi, koja je po mom mišljenju bolja u odnosu na lanjsku - izjavio je Ancelotti.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

U Real su ljetos stigli njemački stoper Antonio Rudiger (29) iz Chelsea i francuski veznjak Aurelien Tchouaméni (22) iz Monaca. Otišli su ofenzivni Gareth Bale (32) u Los Angeles, ofenzivni veznjak Isco (30) u Sevillu, napadač Luka Jović (24) u Fiorentinu i lijevi bek Marcelo (34) koji je još uvijek bez kluba.

- Doveli smo dvojicu igrača koji su ojačali momčad fizički i tehnički. Ove sezone ćemo nastaviti raditi na 'kemiji' između starijih i mlađih igrača, što je bilo ključno za uspjehe prošle sezone - poručio je Ancelotti koji je Real vodio u 175 utakmica ostvarivši 128 pobjeda.

Eintracht je prošle sezone doživio jednu od najljepših sezona u povijesti kluba. Nakon što su slavili u finalu Europske lige, u Frankfurtu se slavilo danima. Stigao je konačno europski trofej, ali još veća nagrada je to što će u ovoj sezoni igrati grupnu fazu Lige prvaka. No, osipa se prošlosezonska šampionska momčad.

Europa League - Final - Eintracht Frankfurt v Rangers

Kapetan Rode se umirovio, a klub je napustio najbolji igrač Filip Kostić. Stigao je mario Götze, ali odlazak srpskog reprezentativca veliki je udarac na ambicije Eintrachta. Kako god, nadaju se da i bez njega mogu srušiti prvaka Europe. Hrvoje Smolčić i Kristijan Jakić trebali bi krenuti na klupi. 

Tko od Hrvata će se večeras okititi novim trofejem, doznat ćemo od 21 sat. Prijenos je na Areni Sport 1 i HRT2. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju