Obavijesti

Sport

Komentari 109

'Lokosi' će sanjati Karu: Rapid ih odmah izbacio iz Lige prvaka

'Lokosi' će sanjati Karu: Rapid ih odmah izbacio iz Lige prvaka
8

Lokomotiva nije uspjela u jednoj od najvećih utakmica u povijesti kluba. Rapid je pobijedio u Kranjčevićevoj 1-0 golom Kare i prošao u treće pretkolo Lige prvaka, dok će Lokomotiva u treće pretkolo Europske lige

Nogometaši Lokomotive nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka, oni su u susretu 2. pretkola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od bečkog Rapida s 0-1 (0-1).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti.

U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku.

Zagreb: U 2. pretkolu Lige Prvaka Lokomotiva se sastala s Rapidom

Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade. No, u prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti.

Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više ni Hendija nije mogao ništa.

Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.

Zagreb: U 2. pretkolu Lige Prvaka Lokomotiva se sastala s Rapidom

Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad "na životu" nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.

Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u 3. pretkolu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. PRETKOLO LIGE PRVAKA 19:00 , STADION KRANJČEVIĆEVA
Lokomotiva
0 : 1
Rapid
Kara 32'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj! Rapid je zasluženo pobijedio 1-0 i prošao u treće pretkolo Lige prvaka, dok će Lokomotiva svoj europski put nastaviti u trećem pretkolu Europske lige.

90'

Još pet minuta nade za Lokomotivu.

82'

Opet Hendija! Ponovno su gosti proizveli opasnost nakon udarca iz kuta, ali Hendija je bio spreman na udarac glavom.

Koji trenutak kasnije Kara je mogao riješiti sve, Ljubičić ga je pronašao točno na 11 metara, a on u klizećem startu promašio za nekoliko centimetara.

77'

Nova ljevica Đire. Natrčao je na odbijanac na 18 metara, solidno "stisnuo" poluvolej, ali nedovoljno. Imaju "Lokosi" još 15-ak minuta vremena, sve više stišću...

72'

Još jedna promjena za koju se Tomić nada da će donijeti izjednačenje. Umjesto Petraka u igri je Kallaku.

Komentari 109