Obavijesti

Sport

Komentari 37

Montpellier slavi naslov prvaka Europe u francuskom finalu...

Montpellier slavi naslov prvaka Europe u francuskom finalu...
2

Od početka utakmice Montpellier je bio u prednosti, premda ne velikoj. Ludovic Fabregas i Diego Simonet parali su mrežu Dumoulina na golu Nantesa i odveli momčad do pobjede...

VIDEO

Rukometaši Montpelliera osvojili su naslov prvaka Europe svladavši u sve-francuskom finalu Lige prvaka u Koelnu Nantes s 32-26 (16-13). 

U dvoboju momčadi koje gotovo nitko nije očekivao u finalu, jer su za protivnike imali favorite PSG i Vardar, slavio je zasluženo Montpellier, kojemu je to drugi naslov nakon 2003. godine. Prvaci su vodili veći dio utakmice, a odvojili su se tek šest minuta prije kraja, kada su pobjegli na četiri razlike (28-24), što Nantes više nije mogao stići. 

Junaci pobjede za Montpellier bili su Ludovic Fabregas i Diego Simonet s po šest golova, dok je kod Nantesa prednjačio veteran iz Makedonije Kiro Lazarov sa šest golova. Jedini hrvatski igrač na finalu Jerko Matulić nije ulazio u igru kod Nantesa. 

Handball - Men

Montpellier je prvi klub koji je postao prvakom Europe, a da nije igrao u elitnoj skupini, već među manje uglednim klubovima iz skupine D. U osmini finala su izbacili Barcelonu, a u četvrtfinalu Flensburg-Handewitt, da bi u Koelnu detronizirali Vardar u polufinalu. 

Rukometaši francuskog PSG-a pobijedili su skopski Vardar sa 29-28 (14-15) u utakmici za 3. mjesto.  Za pobjednike je Nedim Remili postigao devet pogodaka, a Benoit Kounkoud i Sander Sagosen po pet svaki. Strijelce Vardara predvodio je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić sa sedam golova, Jorge Maqueda je postigao šest, a Ivan Čupić pet pogodaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu