Obavijesti

Sport

Komentari 12

Mora li Zoran Mamić dokazivati autoritet? Mora li Ante Čačić?

Mora li Zoran Mamić dokazivati autoritet? Mora li Ante Čačić?
1

Moraš li se dokazivati na igračima, autoritet ili nikad nisi imao, ili nemaš. Možda ćeš u nekoj budućnosti imati, ali sad ga nemaš. Pitanje je bi li Lovren sjeo na klupu da je izbornik Capello. Ili Mamić. Zdravko.

VIDEO

Pitanje je bi li Lovren sjeo na klupu da je izbornik Capello. Ili Mamić. Zdravko. Jesu li treneri prihvaćanjem savjeta Dražena Petrovića gubili autoritet? Pitanje je što bi bilo da Mamić, Zdravko, malo na glas razmišlja i kaže da rješenje nije u autoritetu, već u ljubavi, i da prijateljski, ništa ne naređujući, zamoli Čačića da Lovrena vrati, i to u ekipu, ne samo na klupu.

Jedno od najvećih Ćirinih dostignuća bili su grafiti ‘Piro, ćederu!’ i ‘Mi smo pederi, Ćiro je naš’. Iskrvario je, naživo je umirao za ta dva grafita. Ali ih je dočekao. Plasman među osam na svijetu vjerojatno mu ne bi bio dovoljan. Polufinale i na kraju osvajanje trećeg mjesta, dovoljno za malo predaha. I, nakon što se sve zbrojilo, pod stare dane narod ga voli. Što bi Čačić morao napraviti da mu, ako ne navijači, narod, onda dio navijača, nezanemariv dio naroda, oprosti Mamića?

Pa, pomoglo bi da autoritet stekne postavljajući se na Mamića. Pomogao bi makar igrokaz istjerivanja Mamića iz svlačionice. Još bolje ako je uvjerljivo odigran. Ili, ako je teško odigrati u svlačionici, poslužio bi i fingirani telefonski poziv. Čačić se javi, tobože je na liniji Mamić, i nešto mu gadno odbrusi, da bar deset ljudi čuje.

Moraš li se dokazivati na igračima, autoritet ili nikad nisi imao, ili nemaš. Možda ćeš u nekoj budućnosti imati, ali sad ga nemaš. Kako treneri stare, sve ih više govori da je rješenje u ljubavi. Nije to samo zbog straha od smrti. Nije samo cjenkanje s Bogom. Iskustvo progovara. Bilić je nešto talentiraniji od većine, pa je prije skoro deset godina rekao da je uočio da djedovi i bake često s djecom imaju bolje rezultate nego roditelji. Nije štos u popuštanju, već bolje razumiju. Osjećaju.

Uvjeren sam, da bilo koji reprezentativac, od onih što su oksuili dvije najnevažnije prijateljske utakmice i nikad više nisu primirisali, do osvajača bronce ‘98. i današnjih zvijezda, u knjizi napiše sve što zna, napisao bi bestseller. Autoritet kod Mamića, i ljubav navijača!, više bi pomogli nego autoritet kod igrača. Ako ga je, znajući gdje igraju i tko ih trenira, uopće moguće imati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika