Obavijesti

Sport

Komentari 26

Moro je majstor enigmatike, a ime je dobio po pokojnom djedu

Moro je majstor enigmatike, a ime je dobio po pokojnom djedu
4

Na turnir u Ivanić Gradu došao je u dresu Hajduka s autobusom Hajduka, a otišao je u Zagreb s Dinamovim autobusom. Nikola Moro je prvi gol u dresu Dinama posvetio pokojnim djedovima, Nikoli i Anti

VIDEO

Nikola je sjajan momak, volim ga kao sina. Što mi u Dalmaciji kažemo, on je dite koje treba svićom tražiti. Eto koliko je dobar, kaže nam Mladen Bosančić Cigo, jedan od prvih trenera veznjaka “modrih” .

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:37

Moro je prve nogometne korake napravio u Solinu, gradu u kojemu je odrastao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došao je klub već sa šest godina. Vodio sam ga godinu dana, a bio je toliko dobar da je igrao za čak tri godišta - prisjeća se trener Bosančić i nastavlja:

- I u školi je tad bio sjajan. Vidjelo se i dok je igrao za Solin da bi mogao postati velik igrač. Danas to Nikola svakako je.

Bio je u Hajduku, ali Dinamo je bio spretniji i doveo ga je.

Otac Miro, veteran legendarne 4. gardijske brigade, pregovarao je s Goranom Vučevićem.

- Vučević je tad bio šef omladinskog pogona u Hajduku, Miro je tražio da ga oslobode plaćanja članarine, troškova nekih turnira i da Nikoli daju opremu. Dao je rok Vučeviću da mu se jave do Velike Gospe, ali oni to nisu učinili - kaže Bosančić i dodaje:

- Dinamo ga je već često pratio u to vrijeme. Došao je autobusom iz Splita u dresu Hajduka na turnir u Ivanić Grad, a s tog je turnira otišao u Zagreb kao igrač Dinama.

Nikola je danas postao važna karika Dinama, sjajno se oporavio od teške ozljede koljena u ožujku prošle godine. Puknuo mu je prednji križni ligament na utakmici mlade reprezentacije u Velikoj Gorici. Jučer je Moro proslavio 21. rođendan, najbolji dar bio bi mu sigurno prolazak u četvrtfinale Europske lige.

On će u na Stadionu svjetla mijenjati kartoniranog Ivanja Šunjića. U velikoj je formi, pokazala je to i utakmica protiv Rijeke. Bio je sjajan, na trenutke i briljantan. Asistirao je za prvi gol i zabio treći za potvrdu pobjede u derbiju HNL-a.

- Spreman sam, igrat ću u Lisabonu na poziciji šestice. Igrao sam tu poziciju puno puta - rekao nam je dva dana uoči velikog sraza u Lisabonu Nikola Moro.

- Ovo je za mene dosad najveća utakmica u karijeri. Meni trener Bjelica ne daje motivacijske knjige za čitanje, ali mi pomaže savjetima vezanim za moju poziciju - kaže Nikola.

U slobodno vrijeme Nikola Moro, kao i mnogi nogometaši, igra PlayStation, ali to mu nije jedini hobi. Ima još jedan, koji mu je još draži od videoigara.

- Obožavam rješavati križaljke. Volim enigmatiku. Volim uz križaljke provoditi slobodno vrijeme - otkrio nam je u jednom razgovoru Dinamov igrač s brojem 27, koji je prvi gol u karijeri u dresu “modrih” posvetio pokojnim djedovima, Nikoli i Anti. Tad je iz svlačionice 2017. godine u Koprivnici izašao sa slikom pokojnih djedova, po Nikoli je dobio i ime. Ponosno je pokazao sliku i rekao da je to za njih dvojicu.

Mnogi prijatelji iz Solina bili su na utakmici protiv Benfice u Zagrebu. I on je morao osigurati puno ulaznica.

- Među mojim prijateljima tamo najtraženiji je moj dres iz Dinama, a sigurno imam puno navijača u Solinu. Ne znam koliko je tamo sada dinamovaca zbog mene, ali ima ih - završio je Moro, koji vjeruje u eliminaciju Portugalaca.

Samo da u njemu u četvrtak navečer proradi poznati dalmatinski dišpet. Ne sumnjamo u njegovo znanje i u igračku klasu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića