Obavijesti

Sport

Komentari 416

Engleska srušila Dansku i prvi put u povijesti ušla u finale!

Engleska srušila Dansku i prvi put u povijesti ušla u finale!
7

Engleska je u produžecima nakon kontroverznog penala golom Harryja Kanea izbacila Dansku u polufinalu te se prvi puta u povijesti plasirala u finale Europskog prvenstva gdje ju čeka Italija

Nogometna reprezentacija Engleske prvi put u povijesti izborila je plasman u finale Europskog prvenstva nakon što je u polufinalnom ogledu na stadionu Wembley nakon produžetaka pobijedila Dansku sa 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Italija - Španjolska 5-3

Pokretanje videa...

Italija - Španjolska 5-3 (golovi u 3D-u) VIDEO

Danska je povela u 30. minuti golom Mikkela Damsgaarda, izjednačio je Simon Kjaer devet minuta kasnije gurnuvši loptu u vlastitu mrežu, a pobjedu Englezima donio je Harry Kane golom u 104. minuti.

Englezima će to biti prvo finale na Europskim prvenstvima nakon što su 1968. bili treći, a 1996. zapeli u polufinalu, dok je Italija jedini naslov osvojila 1968. godine, a još dva puta izgubila u finalima (2000, 2012).

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Otočani iskoristili prednost domaćeg terena, svoju fizičku nadmoć i blagu naklonost nizozemskog suca koji im je u 104. minuti dosudio vrlo dvojbeni penal.

Danci su se hrabro borili, čak i poveli, ali njihovo vodstvo nije izdržalo niti prvo poluvrijeme. Dojam je da su Englezi bili daleko bolje pripremljenija i fizički iznimno snažan momčad, čiji ritam igre nije padao niti u produžetku, dok je Dance vidno načeo umor veće sredinom drugog dijela.

Englezi su, motivirani golemom prednošću svojih navijača na tribinama, jurnuli od samog početka u napad, a u 12. minuti je Sterling iz vrlo izgledne pozicije pucao mlako.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Danci su izdržali početni pritisak domaćina, a potom su ih dvije pogreške engleske obrane u istoj, 15. minuti doveli u situaciji da povedu, ali Hojbjerg i Braithwaite to ne koriste.

U 25. minuti Damsgaard se izborio za udarac s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla malo iznad prečke, ali je maleni danski napadač sve popravio u 30. minuti. Dosuđen je slobodni udarac s 20-tak metara za Dance, a Damsgaard je pogodio ispod prečke i pomalo iznenadio vratara Pickforda koji je samo par minuta ranije oborio s 721 minutom bez primljenoga engleski rekord. Bio je to prvi gol koji su Englezi primili na EURU i prvi gol izravno iz slobodnog udarca uopće.

Englezi se ipak nisu dali smesti, pa je u 38. minuti Kane dodao loptu za Sterlinga koji je sam s oko 10 metara pucao ravno u Schmeichelova prsa. Najbolji engleski napadač sve je popravio u 39. minuti, kada je Kane novim točnim proigravanjem pronašao Saku, uslijedio je ubačaj s desne koji je ispred Sterlinga nesretno pokupio danski branič Kjaer i zabio autogol.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Drugo poluvrijeme bilo je daleko manje uzbudljivije negoli prvo, a najveću šansu propustio je Maguire, čiji je udarac glavom u 55. minuti obranio danski vratar. Vidno umorni Danci jedva su izdržali završni pritisak Engleza u sudačkoj nadoknadi, a utakmica je otišla u produžetke.

Već u četvrtoj minuti dodatnog vremena opasno je zaprijetio Kane, no njegov udarac iskosa brani Schmeichel. Uslijedila je prava opsada danskog gola,i po nekoliko udaraca u jednoj akciji, a nagrada je stigla u 104. minuti. Kontakt Sterlinga i Jenssena nizozemski sudac vidio je kao penal koji je nakon duge konzultacije s VAR-om i dosuđen.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Kaneov udarac pročitao je Schmeichel, ali se lopta odbila točno ispred engleskog kapetana, koji iz popravnog pokušaja lako pogađa mrežu.

U 115. minuti Braithwaiteov udarac brani Pickford, a nakon te šanse Englezi su čak pet minuta čuvali loptu u svom posjedu, na što umorni Danci nisu imali odgovor.

Englezi će u finalu 11. srpnja na Wembleyju igrati protiv Italije koja je u utorak boljim izvođenjem penala pobijedila Španjolsku sa 4-2.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POLUFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA 21:00 , WEMBLEY
Engleska
Sterling 39' Kane 104'
2 : 1
Danska
Damsgaard 30'
Sortiranje događaja
120'

Gotovo je. Engleska je izbacila Dansku u polufinalu Eura te se prvi puta u povijesti plasirala u finale Europskog prvenstva. 

120'

Četvrti sudac pokazao je još jednu minutu sudačke nadoknade. 

111'

Nakon spornog penala kojim je Engleska povela, Danci su podigli tempo svoje igre u nadi za izjednačenjem. Igra se u zadnjih pet minuta u potpunosti preselila u englesku polovicu terena. 

105'

Počeo je drugi produžetak. Nova zamjena u redovima engleske reprezentacije. Iz igre je izašao Grealish, a ušao je Trippier. 

105'

Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade 

Komentari 416