Obavijesti

Sport

Komentari 9

Motta i Pellegrini odletjeli su s klupe: Nicola dolazi u Genou...

Motta i Pellegrini odletjeli su s klupe: Nicola dolazi u Genou...
1

S velikim razočaranjem smo morali donijeti ovu odluku. Manuel je džentlmen i bilo je zadovoljstvo raditi s osobom takvog kalibra, rekao je predsjednik West Hama...

VIDEO

Trenutačno posljednjeplasirani klub talijanskog nogometnog prvenstva Genoa po drugi je put ove sezone promijenio trenera, umjesto Thiaga Motte momčad će u nastavu prvenstva voditi Davide Nicola.

Bivšem talijanskom reprezentativcu Motti vođenje Genoe bio je prvi samostalni trenerski posao u karijeri, a na njemu se zadržao tek nešto više od dva mjeseca. Startao je 3-1 pobjedom protiv Brescije u utakmici u kojoj su sva tri pogotka postigli igrači koje je uveo s klupe, no u idućih osam kola momčad je pet puta izgubila i tri puta odigrala neodlučeno te potonula na posljednje mjesto ljestvice.

Sastav Genoe u sezonu je poveo Aurelio Andreazzoli koji je morao otići nakon samo pet osvojenih bodova u prvih osam kola.

Nicola se specijalizirao za vođenje momčadi koje se bore za ostanak, tako je 2017. uspio ostati u Serie A s Crotoneom, a prošle je sezone u 21 utakmici vodio Udinese s kojim je zauzeo 12. mjesto.

Nakon 18 odigranih kola Genoa ima 11 bodova, jedan manje od pretposljednjeg SPAL-a, a četiri manje od gradskog suparnika Sampdorije koja drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

Nije Genoa jedina iz lige petice koja je otpustila trenera. 

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United otpustio je u subotu menadžera Manuela Pellegrinija neposredno nakon 1-2 (1-1) domaćeg poraza od Leicester Cityja u susretu 20. kola Premier lige.

- S velikim razočaranjem smo morali donijeti ovu odluku. Manuel je džentlmen i bilo je zadovoljstvo raditi s osobom takvog kalibra, ali postalo je jasno kako je potrebna promjena kako bi se klub vratio ukorak s ovosezonskim ambicijama - objavio jedan od predsjednika kluba David Sullivan.

Pellegrini je na klupu West Hama stigao početkom sezone 2018/19. Prošle sezone momčad je zauzela 10. mjesto u premier ligi, no na polovici ove sezone nalazi se na 17. mjestu sa 19 bodova iz isto toliko susreta, samo bod manje ima 18. Aston Villa koja s nalazi u zoni ispadanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu