Obavijesti

Sport

Komentari 810

Kraj 'modre' bajke: Oršić dao nadu, ali Villarreal ide dalje!

Kraj 'modre' bajke: Oršić dao nadu, ali Villarreal ide dalje!
9

Dinamo ipak nije uspio ponoviti 1967. godinu. Villarreal je i u drugom susretu pobijedio 'modre' 2-1 i prošao u polufinale Europske lige. Golove su zabili Paco Alcacer i Moreno, dok je za Dinamo precizan bio Oršić

Bila je to predivna europska bajka za Dinamo, ali nažalost večeras je morala završiti. Dinamo je imao europsku sezonu za pamćenje, u osmini finala sredio snažni Tottenham i dogurao do četvrtfinala, ali protiv Villarreala nije išlo.

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 01:14

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. Nakon domaćeg poraza 0-1, "Modri" su u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige poraženi na gostovanju kod Villarreala sa 1-2 ostavši bez plasmana u polufinale

Golove za "Žutu podmornicu" zabili su Paco Alcácer (36) i Gerard Moreno (43), dok je gol za Dinamo postigao Mislav Oršić (75).

Nažalost, "Modri" se nisu uspjeli probiti među četiri najbolje momčadi Europske lige. Međutim, već je plasman u četvrtfinale Europske lige najveći uspjeh u posljednjih više od pola stoljeća.

Europa League - Quarter Final Second Leg - Villarreal v GNK Dinamo Zagreb

Posljednji Dinamo je igrao europsko četvrtfinale 1970. godine, kada je u Kupu kupova ispao od Schalkea. No, "Modri" su tada odigrali samo šest europskih utakmica, a ove sezone čak 15 susreta.

Europski put su počeli pobjedom protiv Cluja u 2. pretkolu Lige prvaka, no potom su u 3. pretkolu ispali od Ferencvaroša i preselili u Europsku ligu gdje ih je u zadnjem kolu kvalifikacija čekala Flora. Nakon trijumfa protiv Estonaca, "Modri" su osvojili prvo mjesto u skupini ispred Wolfsbergera, Feyenoorda i moskovskog CSKA. U 16-ini finala hrvatski prvak je izbacio Krasnodar, a u osmini finala Tottenham. Fantastičnu seriju okončao je Villarreal koji je na impresivan način stigao do polufinala upisavši 11 pobjeda i remi.

Villarreal: CF Villarreal i GNK Dinamo u četvrtini finala Europske nogometne lige

"Žutoj podmornici" je ovo treći plasman u polufinale, među četiri najbolje ekipe se probila 2011. i 2016. i oba puta je ispala, od Porta i Liverpoola.

Ovoga puta finale će loviti protiv Arsenala koji je u uzvratnom susretu u Pragu pobijedio Slaviju sa 4-0 nakon što je prvi susret završio 1-1. 

Golove za "Topnike" zabili su Pepe (18), Lacazette (21-11m, 77) i Saka (24).

Dinamo je otvorio utakmicu s najjačim sastavom. Premda još nije 100 posto spreman zbog ozljede ramena, Petković je stisnuo zube i zaigrao od prve minute. Problema s ozljedama imali su i Ademi i Gvardiol, no obojica su bili u početnih 11.

Villarreal: CF Villarreal i GNK Dinamo u četvrtini finala Europske nogometne lige

Španjolci su žestoko krenuli. Odmah su pritisnuli hrvatskog prvaka i igrači Dinama jako su teško dolazi do lopte. Villarreal je veći dio poluvremena držao loptu u svom posjedu i pokušavao probiti suparnički blok. 

Međutim, u prvih 25 minuta nije bilo većih opasnosti pred vratima Dominika Livakovića. Prvu priliku na utakmici imao je domaći sastav, u 26. minuti Chukwueze je u gužvi sjajno opalio iz voleja pogodivši stativu.

Dinamo je prvi opasan izlazak imao dvije minute kasnije, s krila je Petković ubacio na drugu stativu gdje je bio Oršić, no njegov udarac je završio preko gola.

U 36. minuti dogodio se možda i trenutak odluke. Gerard Moreno je osvojio loptu na sredini terena i sjajno uposlio Chukwuezea koji je utrčao iza Dinamove obrane i na drugoj stativi asistirao Alcaceru za njegov šesti gol ove sezone u EL. Činilo se kako je nigerijski napadač u zaleđu, no nakon konzultacija s VAR sobom nizozemski sudac Danny Makkelie je pokazao na centar.

U posljednjim trenucima prvog dijela Španjolci su zabili i drugi gol i praktički osigurali prolaz. Albiol je probio po krilu vrativši loptu u sredinu gdje je bio Moreno i zabio pokraj Dinamove obrane.

Svjestan kako više nema što izgubiti Dinamo je u nastavak krenuo otvorenije i već u 49. minuti Lovro Majer je imao sjajnu priliku, mogao je pucati, no tražio je Petkovića i akcija je propala. U 52. minuti se okušao Oršić s ruba kaznenog prostora, no pucao je pored gola. Oršić je imao dobru priliku i u 64. minuti, nažalost ponovo je bio neprecizan.

Villarreal: CF Villarreal i GNK Dinamo u četvrtini finala Europske nogometne lige

Samo minutu kasnije Gerard Moreno je sjajno pucao, no Livaković je još bolje obranio izvadivši loptu ispod grede. 

Tračak nade pojavio se u 75. minuti kada je Oršić napokon probio Geronima Rullija. Akcija je krenula od Ademija koji je dodao Petkoviću, a ovaj sjajno asistirao Oršića koji je zabio za smanjene zaostatka.

Već u idućem napadu Chukwueze je mogao vratiti na +2, no pogodio je okvir gola. Nigerijac je opasno zaprijetio i u 81. minuti, no Livaković je bio spreman.

Možda i posljednju priliku za povratak u život Dinamo je imao u 88. minuti nakon što je Petković izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora. Nažalost, Oršić nije uspio pogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, četvrtfinale, uzvrat 21:00 , Vila-real
Villarreal
Alcacer 37', Moreno 43'
2 : 1
Dinamo
Oršić 75'
Sortiranje događaja
90+3'

Kraj utakmice! Villarreal ukupnim rezultatom 3-1 ide u polufinale Europske lige!

Španjolci su i u drugom susretu slavili, ovaj put s 2-1 te zasluženo prošli dalje. Imao je Dinamo svoje šanse, na koncu i zabio preko Oršića u 75. minuti i utakmicu učinio neizvjesnijom, ali Villarreal je bio bolji u ovome dvomeču.

Da, 'modra' proljetna bajka je gotova, ali dinamovci nemaju za čime žaliti. Bila je to još jedna europska sezona za pamćenje. 

Briljirali su u grupnoj fazi s četiri pobjede i dva remija pa u nokaut fazi sredili Krasnodar pa potom i snažni Tottenham. S velikim optimizmom dočekali su Villarreal, ali nažalost nije išlo.

Dečki, glavu gore. Ponosni smo na vas!

90+1'

Još tri minute do kraja utakmice. Dinamo je žestoko pritisnuo prema naprijed, pokušava ubačajima ugroziti Rullija.

88'

Propustio je Dinamo sada možda i posljednju šansu za povratak. Petković je izborio slobodni udarac na rubu šesnaesterca, Oršić je pucao, ali lopta je otišla na tribine.

85'

Zabio je Dinamo, ali nakon toga se jedva sastao s loptom. Villarreal je pritisnuo i imao dvije odlične prilike. Još pet minuta do kraja plus sudačka nadoknada.

82'

Nove dvije promjene napravio je Krznar. Maloprije je ušao Atiemwen umjesto Ivanušeca, a ovaj put su u igru ušli Mišić i Perić umjesto Ademija i Theophilea.

Komentari 810