Obavijesti

Sport

Komentari 136

Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak

Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak
10

Nakon godinu dana bez akcije Anthony Joshua vratio se sjajnim nokautom protiv izazivača Kubrata Puleva. Čak tri puta rušio je Puleva prije nego ga je opako nokautirao u devetoj rundi i obranio svjetske titule

Uhodavao se, čekao, eskivirao, tražio taj udarac koji bi tvrdog Bugarina Kubrata Puleva (28-2) poslao na pod... I konačno ga dočekao u devetoj rundi! Anthony Joshua (24-1) brutalno je riješio 39-godišnjeg izazivača i nakon godinu dana bez akcije obranio WBA, WBO, IBF i IBO titule te ostao svjetski teškaški prvak!

POGLEDAJTE VIDEO: Babić na Srebrnjaku

Pokretanje videa...

Alen Babić na Srebrnjaku 01:15

Prve dvije runde protekle su bez previše akcije, oba boksača tražila su distancu i pokušavala uhvatiti ritam. No, u trećoj - eksplozija!

Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!
Joshua: Navijači, koga želite? Furyja? U redu, dovedite mi ga!

Joshua je silovito krenuo prema naprijed i Puleva čak dva puta rušio u nokdaun. Bugarin se oba puta uspio pridići i nekako preživjeti do kraja runde, a kako se uspio sabrati to samo on zna. Primio je prilično veliku štetu, ali pokazao veličinu i vratio se u meč.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

Iduću rundu Joshua je usporio, tj. ušao je bez previše srljanja i nije bezglavo krenuo po nokaut već je malo po malo tražio svoju priliku za pravi napad.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

Pulev se uspio sabrati i idućih nekoliko rundi koristio je provjerenu taktiku - krenuo bi u napad pa tražio klinč i u tim trenucima gledali smo puno boksačkog hrvanja. Joshua je povremeno uspio plasirati poneki direkt, ni Pulev nije ostao dužan prvaku, ali kada je otkrio tajno oružje kojim bi mogao pobijediti... E, tu je krenuo Pulevljev početak kraja.

Britanac je u devetoj rundi u jednom trenutku pogodio čak četiri aperkata zaredom koja nisu uzdrmala izazivača, ali su otvorila put novom. I taj je sjeo kao naručen, a ispratio ga je sjajnim lijevim krošeom i Pulev je ponovno završio na podu.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

I čim se pridigao, Joshua je krenuo po finiš. Plasirao je sjajan desni kroše, Pulev se ispružio koliko je dug i više nije bilo povratka.

Anthony Joshua obranio je svjetske titule i oči boksačkog svijeta sada su uprte samo u jedan meč - onaj za ujedinjenje titula između Joshue i Tysona Furyja, koji drži WBC naslov!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Boks, za WBA, IBF, WBO i IBO teškaške titule 21.30 , Wembley Arena
Sortiranje događaja
9. RUNDA/KRAJ

Joshua je devetu rundu otvorio s nekoliko eskivaža dok je Pulev stao u centar ringa.

Prvak je plasirao odličan lijevi kroše, a onda pogodio i četiri aperkata zaredom! No, Bugarin nije ni trepnuo!

Ali onda je uslijedio novi, a ispratio ga je lijevim krošeom i Pulev je ponovno na podu!

I čim se pridigao Joshua ga je pogodio munjevitom desnicom. Nije čekao ni trenutak, iste sekunde kako je sudac dao znak za nastavak pogodio ga je bombom koja je riješila sve.

I kraaaaaj! Joshua ostaje prvak!

8. RUNDA

Čini se da je osma runda bila najbolja za Puleva do sada. 

Bugarin je plasirao dobar desni direkt, a Joshua je uzvratio kombinacijom jedan-dva. Pitanje je kome su suci dali ovu rundu, no u trenucima ponovno smo gledali dosta klinča i boksačkog 'hrvanja'.

 

7. RUNDA

Joshua je pogodio dva direkta u tijelo zaredom pa je Pulev ponovno posegnuo za već provjerenom taktikom - klinčom.

No, Britanac je uzvratio s tri aperkata zaredom pa se sada i Pulev nasmijao.

Do kraja runde Joshua je uputio nekoliko direkta, a Pulev je nakon zvona bacio ilegalan kroše. Srećom, nije nanio nikakvu štetu Britancu, bila bi to prava šteta da je meč ušao u zavrzlame i polemike.

6. RUNDA

Pulev je pokazao nešto više nego do sada u šestoj rundi, pokazao je inicijativu, no Joshua je uhvatio ritam i djeluje vrlo opušteno.

Uspješno eskivira sve pokušaje izazivača, koji nerijetko nakon napada traži klinč. Sudac ga je opomenuo i meč se brzo nastavio.

Nakon što je Pulev ušao prednjim direktom, Joshua je sjajno eskivirao u stranu i kontrirao stražnjim direktom. Tvrdo je sjelo na licu Bugarina, ali 'pojeo' ga je i nastavio dalje.

Joshua je rundi priveo kraju plešući na distanci pa se i nasmijao nakon zvona.

5. RUNDA

Pulev je u petu rundu ušao direktom u tijelo, no brzo je ponovno akcija završila - u klinču!

Puno kretanja i eskiviranja, cimanja i otkrivanja puta do protivnika gledali smo do polovice pete runde, a onda je Joshua plasirao prekrasan direkt koji je dobro prodrmao Puleva.

Ali Bugarin je uzvratio tvrdim desnim krošeom u bradu kojeg je Joshua primio prilično dobro. A bio je itekako ozbiljan.

Došli smo do kraja pete runde.

Komentari 136