Obavijesti

Sport

Komentari 192

Čudo u Münchenu: Villarreal je izbacio Bayern iz Lige prvaka!

Čudo u Münchenu: Villarreal je izbacio Bayern iz Lige prvaka!

Villarreal je senzacionalno ušao u polufinale Lige prvaka, drugi put, nakon što je to uspio i 2006. Bayern je imao 24 udarca na gol, Villarreal četiri i jedan jedini u okvir. Junak Chukwueze ušao je u 85. i zabio u 88. minuti

Drugi put u povijesti Villarreal će igrati polufinale Lige prvaka! Nakon senzacionalno pobjede na El Madrigalu (1-0), žuta podmornica je remizirala s Bayernom u Münchenu (1-1) te tako s ukupnim rezultatom (2-1) izborila završnicu najelitnijeg europskog natjecanja. 

U prilikama siromašnom prvom poluvremenu dvoboja Bayerna i Villarreala, Bavarci su najbliže pogotku bili u 29. minuti, kad je Musiala nakon ubačaja pucao glavom, ali je gađao točno po sredini gola gdje je Rulli bio spreman za intervenciju.

Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Bayern Munich v Villarreal

Španjolci su se odlično branili, ostavljajući samo nešto prostora po bokovima, gdje domaća momčad nije uspjela napraviti mnogo. Unai Emery je odlučio prijetiti kontranapadima, kojih nije bilo mnogo. U zadnjoj minuti prvog poluvremena zaprijetio je Gerard Moreno, ali je s pet metara pogodio vanjski dio mreže.

Bayern je krenuo po pobjedu od prve minute drugog dijela. U 51. minuti Dayot Upamecano je imao sjajnu priliku nakon povratne lopte Sanea, ali je njegov udarac sa 10-ak metara otišao preko vrata. 

Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Bayern Munich v Villarreal

Villarrealova obrana više nije djelovala tako koncentrirano kao u prvom dijelu, što se najbolje moglo vidjeti već u 52. minuti, kad su im Bavarci nakon lošeg otvaranja uzeli loptu na 30-ak metara od gola. Thomas Mueller je uposlio Roberta Lewandowskog na rubu kaznenog prostora, a Bayernov najbolji strijelac je udarcem kroz noge Pau Torresa pogodio lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Redale su se situacije ispred gostujućeg vratara Rullija, ali u udarcima Bayernovih nogometaša nedostajalo je preciznosti.

Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Bayern Munich v Villarreal

Villarreal je i dalje čekao priliku samo iz kontranapada. Kad se činilo da će utakmica otići u dodatnih 30 minuta, u 88. minuti sijevnula je precizna kontra gostiju, koja je krenula od njihovog kaznenog prostora. Završno dodavanje izveo je Gerard Moreno, koji je poslao loptu u kazneni prostor, gdje je u naletu bio Samuel Chukwueze i sa sedam-osam metara uspio provući loptu preko Neuera pod gredu.

Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Bayern Munich v Villarreal

Bio je to jedini udarac Villarrealovih nogometaša unutar okvira i Nigerijčev jedini pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka. Pogodak koji je njegovu momčad odveo u polufinale.

Villarreal tamo čeka boljeg iz dvoboja Manchester Cityja i Atletico Madrida koji će u srijedu na svom stadionu pokušati nadoknaditi gol zaostatka iz prve utakmice.    

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica 21:00 , Allianz Arena, München
Bayern
Lewandowski 52'
1 : 1
Villarreal
Chukwueze 88'
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Čudo nad čudima u Münchenu! Villarreal je drugi put u povijesti prošao u polufinale Lige prvaka, prvi put nakon 16 godina!

I to na kakav način. Bayern je dominirao cijeli susret, ispucao čak 24 lopte prema Rulliju. Gosti su svake prijestupne dolazili do lopte, parkirali su autobus ispred svog gola i čekali kontru. Bayern je poveo 1-0 golom Lewandowskom, činilo se da gosti teško mogu izdržati, ali dočekali su i oni svoju šansu u 88. minuti.  Chukwueze je pobjegao obrani i zabio za 1-1. Bio je to prvi i jedini udarac u okvir gola!

Ukupnim rezultatom 2-1 Villarreal ide u polufinale!

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade. Villarreal je na korak od senzacije nad senzacijama!

88'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Čudo u Münchenu! Villarreal je izjednačio na 1-1! 

Bayern je u potpunosti dominirao, gosti jedva da su dolazili do lopte, ali jedan jedini udarac u okvir bio je dovoljan za šok na Allianz Areni.

Bila je to čudesna kontra Villarreala, u tri dodavanja razbili su sredinu domaćina, Chukwueze je dobio loptu u prostor na desnoj strani, izbio sam pred Neuera i probio ga za 1-1!

S ovim rezultatom Villarreal ide u polufinale!

86'

Splasnuo je pritisak Bayerna. Naravno, teško je držat takav tempo cijelu utakmicu. Gosti i sve češće dolaze do lopte, ali u potpunosti su bezopasni prema naprijed. 

85'

Pali su fizički igrači Villarreala pa je potrebno osvjžiti momčad. Ušli su Pedraza i Chukwueze umjesto Danjume i Coquelina. 

Komentari 192