Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Možemo pobijediti Cibonu, ali bilo bi to veliko iznenađenje'

'Možemo pobijediti Cibonu, ali bilo bi to veliko iznenađenje'
1

Idemo po pobjedu protiv Cibone kao uvijek. Imamo samopouzdaja, idemo se boriti, dati sve od sebe, pa što bude, rekao je mladi košarkaš Splita Paolo Marinelli

VIDEO

Pobjeda nad Zagrebom osokolila je mladu momčad Splita, koju sutra navečer u Zagrebu očekuje najteži ispit dosadašnjeg dijela Lige za prvaka, ogled sa Cibonom. Zagreb je apsolviran, a najveće pitanje je može li šestorka Marinelli, Katić, Siriščević, Reinholt, Sobin i Kraljević iznenaditi favoriziru Cibonu. 

- Bilo bi iznenađenje, svakako. Možemo mi to, iako oni imaju kvalitetu, okosnica su Blassingame, Šarić i Žižić, tu se pridodaju i ostali i onda su jako opasni. No mi ćemo gledati samo sebe i nećemo se opterećivati njima i njihovom igrom - kazao je u najavi susreta trener Splita Mladen Erjavec, koji je zadovoljan onim što su njegovi mladići prikazali protiv Zagreba. 

- Naša valorizacija bila je maksimalna, svi smo dali svoj doprinos. I uspjeh nije izostao. Ako igramo kao momčad onda možemo iznenaditi svakoga, pogotovo ako igramo dobru obranu, onda pobjeđujemo i jače protivnike. Protiv Zagreba smo imali malo problema sa skokom u napadu, ali na kraju, kad je to bilo najpotrebnije, mi smo to odradii. 

Erjavec će i na Cibonu s mladom momčadi, stariji mu još neće biti na raspolaganju.

- Ne znam hoće li se Subotić uspjeti oporaviti, no Vukušić, Mimica i Dijan sigurno neće, Vujčića nema... Ako se netko priključi super, ako ne, opet dobro, igrat će mladi. 

Jedan od najboljih u pobjedi nad Zagrebom bio je Paolo Marinelli, koji je posebno siguran i efikasan bio u produžetku, u kojem je Zagreb ostao bez ijednog koša.

- Ovo je za nas mlađe velika pobjeda i puno nam znači za saopouzdanje. Prije nam je u završnicama nedostajalo snage, sad smo se skupili, zajedno odigrali i dobili. Zadovoljan sam svojom igrom, no pobjeda je djelo svih nas skupa, prvenstveno je presudila dobra obrana. Nema starijih suigrača, ali nije svako zlo za zlo, zato više prilika dobivamo mi mlađi - kazao je Marinelli, koji se nada dobroj igri i protiv Cibone.

- Idemo po pobjedu kao uvijek. Imamo samopouzdaja, idemo se boriti, dati sve od sebe, pa što bude.

'Nadamo se da će to biti simulacija treninga'

Moramo probuditi publiku, dati ljudima razlog da nas dođu gledati i pripremiti se za utakmicu s Cedevitom u petak, rekao je trener Cibone Danijel Lutz uoči utakmice protiv Splita u utorak.

Pod Tornjem Splićane ipak ne smatraju ozbiljnijom prijetnjom, što zbog izostanka svih iskusnih igrača, što zbog činjenice da su u subotu došli na susret sa Zagrebom, vratili se u nedjelju, a u utorak će opet put metropole.

- Kako je završila ABA liga, u koju se ne mogu vratiti, napravili su logičan potez i okrenuli se mladima. Igraju s osam, devet igrača, kod kojih se akumulirala sigurnost. Takve momčadi u jednoj utakmici mogu biti neugodne, a mi ćemo kroz tečniju igru tražiti put do pobjede i dobiti simulaciju pravog treninga - rekao je Lutz, posebno apostrofiravši Splitove centre.

- Dobili su sjajan centarski tandem. Uz Sobina, i Kraljević konačno pokazuje potencijal, posebno blokerski.

Što se "vukova" tiče, vjerojatno će opet biti bez Davora Kusa.

- U nedjelju je pokušao trenirati, odradio je dobrih 45 minuta, ali opet je osjetio bol u leđima. Lovro Mazalin se vratio iz Amerike, tako da su svi ostali na raspolaganju - zaključio je trener Cibone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...