Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Mučio sam Cibonu, bio u komi i napisao knjigu s poslovicama'

'Mučio sam Cibonu, bio u komi i napisao knjigu s poslovicama'
1

SA 110 NA SAT U DRVO Novi trener Hajduka Marijan Pušnik u licu ima metalne pločice kao uspomenu na tešku prometnu nesreću, za koju kaže da mu je drugi rođendan

VIDEO

Vidim da si jak, nego reci ti meni jesi se ovih dana dobro naspavao, upitao je Hajdukova videoanalitičara, pravu gromadu od 120 kilograma, jučer rano ujutro novi trener Hajduka Marijan Pušnik.

- Jesam - odgovorio je zbunjeni Željan Prkić.

- Bravo, to ti je dobro, jer više od posla nećeš imati kad spavati - pola u šali, pola u zbilji, poručio mu je Pušnik.

Novi trener Hajduka okrenuo je jučer u samo par sati Poljud naopako, obavio je niz sastanaka, prvo sa suradnicima, onda i s potencijalnim članovima stožera, strpljivo odradio fotografiranje, intervjue s medijima, pronašao stan u kojem će ubuduće živjeti, te se automobilom vratio kući u Dravograd.

Sportaš, ali ne i glumac

- U ponedjeljak sam opet u Splitu, moram se spremiti za preseljenje i poljubiti moje dvije princeze, kćer Nežu i suprugu Dariju. One su mi sve - ispričao nam je u trku Pušnik i s ponosom na mobitelu pokazao njihovu fotografiju.

U životu je Pušnik radio kao učitelj plivanja, tenisa i skijanja, ali nikad nije glumio, kako su neki mediji prenijeli.

- Zvala me kći jutros kad je to pročitala pa smo se skupa smijali. Nisam nikad glumio, osim ako ovo što radim netko ne smatra glumom. Ali ako netko ima dobru ulogu, zašto ne, nema problema, svako novo iskustvo je dobrodošlo - nasmijao se Slovenac i dodao:

- Sve što sam radio u životu me oplemenilo, svako je iskustvo neprocjenjivo, ali istina je samo da sam bio košarkaš i nogometaš te da sam radio kao košarkaški i nogometni trener. I nisam uopće bio loš košarkaš, iako sam visok samo 178 centimetara. Sjećam se da sam puno puta igrao protiv Cibone, koja se često pripremala u Mežicama početkom 80-ih. Oni su tada bili pojam, ali jednom sam Ćiri Perinčiću i Aci Petroviću zabio 20 koševa. Krenuli su opušteno, malo su nas podcijenili, ali su morali dobro gristi da nas pobijede.

Pobjeđivao svoj novi klub

Pamti i pobjede nad Hajdukom.

- I Hajduk je redovito dolazio ljeti na pripreme u Sloveniju, vodio sam Maribor i Celje protiv njih, a posebno pamtim pobjedu 3-0 s Celjem 2002. godine, kad je Srna bio isključen.

Pušnik je pun energije i elana, a malo je poznato da je umalo izgubio život u automobilskoj nesreći, koja je okončala njegovu nogometnu karijeru.

- Bio sam igrač i trener u Austriji, zaspao sam za volanom na putu do treninga, sa 110 km/h sam se zabio u stablo i jedva preživio.

Tri dana bio je u komi, umjesto jagodičnih kostiju i danas ima metalne pločice...

- Hvala Bogu, preživio sam, ali samo zato što sam bio sportaš u dobroj kondiciji. Taj dan mi je novi rođendan, ali ga ne slavim jer slavim samo lijepe i pozitivne stvari. Volim biti pozitivan, nasmijan, držim se one da je bolje ne reći ništa, ako već nemaš reći nešto dobro i pozitivno.

Tu je filozofiju usvojio u Japanu, a svoja je iskustva s Dalekog istoka ukoričio u knjigu “S japanskim poslovicama do motivacije”, koju je izdao na engleskom i slovenskom jeziku.

Bolje knjiga nego kafana

- Život i rad u Japanu i Iranu dva fakulteta iz područja psihologije i filozofije. To su dvije potpuno različite kulture od naše i jako sam zahvalan što sam dobio priliku tamo raditi. Oni koji su bili i radili tamo znaju što želim reći. Boraveći u Japanu skupljao sam poslovice, a kad sam se vratio, šest mjeseci sam bio bez posla, pa sam odlučio napisati knjigu. Bolje da pišem knjigu nego da gubim vrijeme po kafanama - zaključio je novi trener Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...