Obavijesti

Sport

Komentari 32

Muke po Splićane: Hajduk opet mora igrati bez pola momčadi

Muke po Splićane: Hajduk opet mora igrati bez pola momčadi
3

DEBI Joan Carrillo je u problemima, na gol će protiv Slavena Karlo Letica (20), kojemu će to biti prvi nastup u HNL-u. Hajduk i Slaven Belupo igraju od 21 sat, nakon derbija Rijeke i Dinama na Rujevici

VIDEO

U ožujku 1998. Slaven Belupo prvi je put gostovao na Poljudu. Izgubili su 3-0. Nakon toga gostovali su još 22 puta i svaki put izgubili. Slaven Belupo, vjerovali ili ne, ima lošiji omjer s Hajdukom nego Lokomotiva s Dinamom.

U travnju 2012. Željko Kopić stigao je s Lučkom na Poljud, utakmica za koju biste stavili ruku u vatru da je pobjednik izvjestan. I zaje... Kopić je pobijedio 2-1...

Roni i do dvadeset metara

- Znam da Slaven Belupo nije na Poljudu pobijedio 20 godina i sigurno da će to za nas biti jedno od najtežih gostovanja - rekao je Kopić, koji nema prevelikih problema s ozljedama.

Njegov kolega Joan Carrillo, pak, od silnih izostanaka ne može ni spavati mirno. Nema Ercega, Bašića, Pešića, Lopeza, Tudora, Grbića, a na golu neće biti ni Stipice.

- Umjesto njega branit će Karlo Letica - kaže Carrillo.

Letica je bio mornar i, da nije golman, nastavio bi s poslom na obiteljskom brodu Skarda.

- Odem s kaićem, tata ima brod za iznajmljivanje turista. Bio sam mornar, znam sve poslove. Ali otkako sam se posvetio nogometu, sve je manje vremena za brod. Ali išao sam s ocem na turističke rute od Splita do Dubrovnika, pomagao mu, radio sve što je trebalo. A ime Skarda bilo je kad smo kupili brod, nismo ga htjeli mijenjati, kažu da mijenjanje imena broda donosi nesreću - rekao je Letica.

Osim broda voli i ribolov. I to podvodni.

- Najdublje sam otišao na dvadeset metara, moj kapitalac je komarča od dva i pol kilograma – rekao je Letica.

Bit će to prva utakmica u nedostatku Marka Futacsa, igrača koji jako puno znači za igru Hajduka.

- Marko je jako bitan igrač, to je dokazao kao prvi golgeter lige. Problem je što njega boli cijela ova situacija u kojoj se našao, nadamo se da će se što prije vratiti na teren. Čekamo ga - kaže Carrillo.

Hajdukovac protiv svojih

I dok će Letica prvi put zaigrati, Ante Vrljičak, lijevi bočni Belupa, prvi će put zaigrati protiv Hajduka. Ne bi to bilo ništa čudno da nije riječ o igraču koji je 10 godina proveo u Hajduku.

- Uvijek mi je bio san igrati na Poljudu, samo, eto, sad ću zaigrati, ali ne u Hajdukovu dresu. Profesionalac sam, dat ću sve za svoju momčad. Nisam ljutit na Hajduk, nema tu ljutnje - kaže Vrljičak.

Ante je iz Omiša, mjesta koje je dalo Ivicu Križanca, Ivana Perišića, Mate Bilića... Protiv Belupa doći će ga gledati majka, otac, sestra, prijatelji... Naravno, svi su hajdukovci i doći će u bijelim dresovima. A istodobno navijati za - Slaven Belupo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Dinamovac je na izlaznim vratima, mladi igrač Hajduka mogao bi srušiti rekord

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji
POLJUD ČEKA BIJELI DIM

Hajduk na liniji s Kluivertom, legendom Ajaxa! Bio je blizu, ali Kale još traži u Poljskoj i Italiji

Kad bi Nizozemac zasjeo na klupu, bilo bi to vjerojatno najveće strano ime koje je Hajduk ikad doveo. Patrick Kluivert je najmlađi strijelac u finalima Lige prvaka, zabio je za pobjedu Ajaxa 1-0 nad Milanom 1995.
Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Kao Dani Olmo, samo lijevi bek: Dinamo 'krade' Romi dragulja koji je prošao školu Barcelone?!

Dinamov sportski direktor prije nekoliko dana je u najvećoj tajnosti otputovao je u Rim i, kako ekskluzivno doznajemo, na dobrom je putu da iz Rome dovede supernadarenog 19-godišnjaka Jana Oliverasa Codinu