Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mužinić u četvrtfinalu u Tokiju, Dretar Karić ide u razigravanje

Mužinić u četvrtfinalu u Tokiju, Dretar Karić ide u razigravanje

Hrvatske predstavnice na stolnoteniskom turniru na Paraolimpijskim igrama u Tokiju nastavljaju natjecanje nakon faze po skupinama. Pavao Jozić nastupa u petak

VIDEO

Hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u drugi krug natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji kategorije 3 igračica u kolicima na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

No Mužinić je izborila direktan plasman u četvrtfinale, dok će Dretar Karić morati razigravati za ulazak među osam najboljih.

POGLEDAJTE VIDEO: Anđela Mužinić

Pokretanje videa...

Paraolimpijska sprema svadbu i Olimpijske igre 01:24

Mužinić je natjecanje u skupini E okončala i trećom pobjedom nakon što je uvjerljivo slavila protiv Argentinke Veronice Blanco sa 3-0 (11-6, 11-2, 11-2).

Podsjetimo, 29-godišnja stolnotenisačica iz Srinjana je u prvom kolu pobijedila Meksikanku Edith Lopez Sigalu sa 3-0 (11-1, 11-7, 11-2), a potom je bila bolja i od Talijanke Michael Brunelli sa 3-1 (15-13, 11-9, 11-13, 11-3).

Mužinić je izborila direktan plasman u četvrtfinale gdje je očekuje Koreanka Jiyu Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta. U slučaju pobjede u polufinalu će igrati protiv osvajačice zlata iz Rija Kineskinje Juan Xue koja je u skupini bila bolja od Helene Dretar Karić.

Prolaz u drugi krug natjecanja izborila je i Helena Dretar Karić, koja je nastupala u skupini B iste kategorije kao i Anđela.

U izravnom sudaru za drugo mjesto 42-godišnja Varaždinka je pobijedila Turkinju Hatice Duman sa 3-1 (11-9, 12-10, 6-11, 11-6).

Dretar Karić je tako skupinu okončala s jednom pobjedom i porazom od osvajačice pojedinačnog i ekipnog zlata iz Rija Kineskinje Xue. Sada je očekuje razigravanje za četvrtfinale protiv Slovakinje Alene Kanove.

Naime, nastavak natjecanja izborile su po dvije najbolje igračice iz svake od pet skupina. Šest ih je direktno ušlo u četvrtfinale, dok će četiri igračice razigravati međusobno za još dva mjesta u četvrtfinalu.

U slučaju pobjede Dretar Karić u četvrtfinalu čeka prva nositeljica turnira, zlatna iz Londona i brončana iz Rija Šveđanka Anna Carin Ahlquist.

Naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić, koji nastupa u kategoriji 7 stojećih igrača, plasman u drugi krug će tražiti u petak protiv Brazilca Sergia Salmina Filha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda