Mužinić uvjerljivo startala na POI, poraz Helene Dretar Karić | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mužinić uvjerljivo startala na POI, poraz Helene Dretar Karić

Mužinić uvjerljivo startala na POI, poraz Helene Dretar Karić

'Sve je prošlo po planu, voljela bi da sam uspjela odigrati još nekoliko poena, kako bi više ušla u turnir. Željela sam probati još nekoliko stvari, ali sve je brzo bilo gotovo', rekla je Anđela Mužinić

VIDEO

Hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić uvjerljivom je pobjedom otvorila nastup u svojoj skupini na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, dok je Helena Dretar Karić u neizvjesnom meču izgubila od osvajačice zlata iz Rio de Janeira Kineskinje Juan Xue, no još ima izgleda za prolaz.

Mužinić, koja je peta igračica sa svjetske ljestvice, je u 1. kolu skupine E igračica u kolicima bez većih problema porazila Meksikanku Edith Lopez Sigalu sa 3-0 (11-1, 11-7, 11-2). Prvi set je odmah pokazao u kojem će smjeru ići ovaj meč i za svega 20 minuta sve je bilo gotovo.

- Sve je prošlo po planu, voljela bi da sam uspjela odigrati još nekoliko poena, kako bi više ušla u turnir. Željela sam probati još nekoliko stvari, ali sve je brzo bilo gotovo - kazala je 29-godišnja stolnotenisačica iz Srinjana.

Anđela je istaknula kako je napokon dočekala trenutak da može ponovo igrati.

- Super sam i zadovoljna sam, napokon uživam. Dvije godine nije bilo ničega, hvala bogu što smo dobili priliku i što se Igre održavaju - dodala je Mužinić koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru osvojila ekipno srebro zajedno s Helenom Dretar Karić koje će ovdje braniti.

Zajedno su osvojile srebro (2017) i broncu (2014) na svjetskim prvenstvima, te četiri zlata (2013, 2015, 2017, 2019) i broncu (2011) na ekipnim europskim prvenstvima. Anđela u pojedinačnoj konkurenciji ima i svjetsku broncu iz 2018. kao i dva srebra (2015, 2017) s europskih prvenstava. U skupini je još očekuju dva meča, Protiv Argentinke Veronice Blanco, te Talijanke Michaele Brunelli, a dvije najbolje iz svake skupine idu dalje.

- S Brunelli se često susrećem na natjecanjima, ona je šesta, a ja peta na ljestvici i to će biti pravi fajt.

Odličnu predstavu pružila je i Helena Dretar Karić, koja nastupa u skupini B iste kategorije kao i Anđela. Međutim, osvajačica pojedinačnog i ekipnog zlata iz Rija Kineskinja Juan Xue na koncu je nakon neizvjesnog meča slavila sa 3-1 (11-5, 13-11, 10-12, 12-10).

Bio je to otvoren meč u kojem je Dretar Karić imala set loptu u drugom setu za 1-1, te 10-10 u četvrtom setu, no nijanse su otišle na kinesku stranu. Nakon meča bila je razočarana porazom, ali i zadovoljna igrom koju je pružila.

- Igrala sam protiv osvajačice zlata iz Rija i druge igračice svijeta. Htjela sam dati sve od sebe i mislim da sam to i napravila. Dva seta sam izgubila u neizvjesnoj završnici. Ovaj meč je odlična uvertira za naše ekipno natjecanje u kojem branimo srebro iz Rija. Do sada sam se protiv Kineskinja osjećala nemoćno. Danas je bilo potpuno drugačije, što znači da smo dobro radili - kazala je Dretar Karić kojoj je najveći uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji brončana medalja s europskog prvenstva 2017.

Helenu u skupini još očekuje meč protiv Turkinje Duman.

- Ona je 10 na ljestvici, a ja 11. Mi smo po kvaliteti ravnopravne i odlučivat će nijanse.

Nešto kasnije nastupa i naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Pavao Jozić koji nastupa u kategoriji 7 stojećih igrača.

POGLEDAJTE VIDEO: MICHAEL JORDAN NA JET SKIJU U DALMACIJI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda