Obavijesti

Sport

Komentari 40

Na koga će Hrvatska? Evo gdje gledati susret Srbije i Škotske

Na koga će Hrvatska? Evo gdje gledati susret Srbije i Škotske

Srbi su u nikad gorem ozračju otputovali u Oslo gdje su pobijedili Norvešku, a sada imaju priliku izboriti Europsko prvenstvo protiv Škotske. I nama je taj susret bitan jer pobjednik će igrati s Hrvatskom na Euru...

VIDEO

Godinu dana smo nagađali i prognozirali tko će se naći s Hrvatskom, Češkom i Engleskom u grupi na Europskom prvenstvu, a sada je stigao Dan D. Jedna utakmica koja donosi sve.

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35

Nakon brojnih odgoda koje je prouzročio korona virus, danas ćemo napokon saznati tko su preostali putnici na Euro, no vjerujemo da će svi Hrvati krajičkom oka pratiti što se događa u Beogradu. Tamo će od 20.45 snage ukrstiti Srbija i Škotska u finalu play-offa, a pobjednik tog susreta će popuniti prazno mjesto u našoj skupini D.

Škotska ili Srbija, razmišljali su hrvatski navijači. Netko smatra da bi Srbi bili bolji izbor zbog boljeg omjera s njima, a neki pak smatraju da baš i ne zbog rivalstva između Hrvatska i Srbije. S druge strane, neki se pribojavaju Škotske koja jako teško prima golove... Tko će na kraju to biti, saznat ćemo od 20.45.

- Zajednički zadatak nam je: pritisak svesti na minimum. To iz iskustva kažem. Teret rezultata treba da se svede na minimum. Ovo je sport, rekao sam i ranije, rezultat je bitan, ali ne i nekakav kraj, sam po sebi. Nogomet će se i dalje igrati. Naš zadatak je da pružimo svoj maksimum, da potvrdimo naše vrijednosti koje smo nagovijestili protiv Norveške, dijelom i protiv Turske. Treba to potvrditi, da cijelu kvalitetu podignemo na još viši nivo protiv Škotske. A sama uloga favorita, zašto bi to trebalo biti opterećenje? Igramo na stadionu koji bolje poznajemo, Škoti možda teško primaju golove, ali treba biti spreman i za njihovu taktiku, neće se oni samo braniti. Strpljenje i mudrost su ti koji trebaju utakmicu dovesti u onu situaciju u kojoj nama sve na terenu odgovara - rekao je izbornik Srbije Ljubiša Tumbaković uoči utakmice.

Euro 2020 Qualification Play off - Norway v Serbia

Srbi su u nikad gorem ozračju otputovali u Oslo gdje su protiv Norveške igrali polufinale play-offa. Norvežani su predvođeni sjajnim Haalandom bili veliki favoriti, a nitko baš ništa nije očekivao od Srba koji su već neko vrijeme u popriličnim problemima. No kad je trebalo, najbolji igrač je povukao. Sergej Milinković Savić je donio svojoj reprezentaciji pobjedu i još jednu priliku za plasman na Euro.

Osim toga kako zabiti gol Škotima, Srbi su se mučili i s nekim drugim stvarima. Talijanske vlasti su za vikend nekim klubovima zabranile da svoje igrače puste na reprezentativna okupljanja. Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković-Savić su uspjeli 'pobjeći' na vrijeme, no ne i igrači Fiorentine Nikola Milenković i Dušan Vlahović. I dalje nije poznato je li dvojac uspio doći do Beograda, ali jasno je da će njihov izostanak biti ogroman udarac za Tumbakovićevu momčad. 

Euro 2020 Qualification Play off - Norway v Serbia

Srbija je posljednji put na Euru igrala 2000. godine pod imenom Jugoslavija, a ovo je jedinstvena i ogromna prilika za vratiti se na Europsko prvenstvo nakon čak 20 godina. 

Prijenos utakmice je na Sport Klubu 1 od 20.45, a pobjednik tog susreta plasirat će se u skupinu D gdje se nalaze Hrvatska, Češka i Engleska. 

Euro 2020 Qualification Play off - Scotland v Israel

Prvi će u pohod na Euro krenuti Sjeverna Makedonija i Gruzija čiji susret počinje od 18 sati, a prijenos je na Sport Klubu 2. Pobjednik tog dvoboja će na Euru zaigrati u skupini C s Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom.

Od 20.45 susjedi Mađari će pokušati i opet doći do velikog natjecanja, no za to mjesto će se boriti protiv iskusnog Islanda koji je već nekoliko godina učestali član velikih natjecanja. Utakmica se igra u Budimpešti, a prijenos možete pratiti na Sport Klubu 2. Pobjednik susreta će vjerojatno biti samo prolaznik u skupini F jer se tamo nalaze Portugal, Njemačka i Francuska! Aktualni svjetski i europski prvaci te uz to jedan bivši svjetski prvak. Pa može li gore?

Nešto lakšu skupinu imat će pak pobjednik dvoboja između Sjeverne Irske i Slovačke. Taj susret počinje u 20.45, a prijenos možete pratiti na Sport Klubu 4. Pobjednik će igrati u skupini E sa Španjolskom, Švedskom i Poljskom.

Kvalifikacije za Euro, play-off:

Gruzija - Sjeverna Makedonija (18.00, Sport Klub 2)
Mađarska - Island (20.45, Sport Klub 2)
Sjeverna Irska - Slovačka (20.45, Sport Klub 4)
Srbija - Škotska (20.45, Sport Klub 1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani