Obavijesti

Sport

Komentari 127

Dinamo odlično prošao! 'Bili' bi mogli u Škotsku, Rijeka na put u Dansku, a Španjolci kod lokosa

Dinamo odlično prošao! 'Bili' bi mogli u Škotsku, Rijeka na put u Dansku, a Španjolci kod lokosa

Dinamo će u play-offu igrati protiv Flore ili Floriane, a Riječani će, ako prođu Kolos, igrati protiv Kopenhagena ili Piasta iz Gliwica. Lokosi bi mogli na gruzijsku Lokomotivu ili Granadu, a Hajduk na Rangers ili Willem

Nogometaši zagrebačkog Dinama, nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka, svoju europsku priču nastavljaju u play-offu (zadnje pretkolo) Europske lige gdje će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz dvoboja 3. pretkola između malteške Floriane i Flore Tallinn iz Estonije, odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu. 

Pokretanje videa...

Hajduk u Skoplju 01:44

Dinamo je imao jako dobar ždrijeb obzirom da pogledamo protiv kakvih ekipa su tijekom prošlosti igrali u play-offu Europske lige. Uz sav respekt prema protivnicima, 'modri' bi trebali ovo riješiti uz pol' snage. Flora Tallinn iz Estonije vrijedi svega četiri milijuna eura i nikada nije igrala u europskoj fazi nekog natjecanja, a ovo joj je i najbolji plasman u Europi u povijesti kluba.

Champions League - Third Qualifying Round - Ferencvaros v GNK Dinamo Zagreb

Što se tiče malteške Floriane, ona vrijedi 3,4 milijuna eura i možete pogađati - i njima je prolazak u 3. pretkolo najveći uspjeh u povijesti.

Potencijalne protivnike doznao je i Hajduk. Ukoliko Splićani pobijede Galatasaray u 3. pretkolu, u play-offu će ih dočekati Rangers ili Willem II. O Rangersu ne treba trošiti puno riječi. Prije dvije godine igrao je protiv Osijeka, tamo igraju Borna Barišić i Nikola Katić, trener je Steven Gerrard, a vrijednost kluba je 60 milijuna eura.

Nizozemska momčad vrijedi 20 milijuna eura, a u kvalifikacijama za Europu nisu igrali od 2006. godine.

Rijeka bi mogla u posljednjoj fazi kvalifikacija igrati protiv pobjednika susreta između Kopenhagena i Piasta iz Gliwica. Naravno, sve to ako prođe ukrajinski Kolos.

U 36.kolu 1.HNL sastali se Rijeka i Istra

Što se tiče Lokomotive, nju u 3. pretkolu prvo čeka Malmö, a ako njega pobijedi, igrat će protiv pobjednika susreta između Lokomotive iz Tbilisija i španjolske Granade.

Pula: U 13. kolu Hrvatski Telekom Prve HNL susreli se Istra 1961 i Lokomotiva

Treće pretkolo je na rasporedu 24. rujna, a play-off (zadnje pretkolo) Europske lige je 1. listopada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
HAJDUK NA WILLEM ILI RANGERS

Hajduk je saznao potencijalne protivnike za play-off Europske lige. To bi mogli bili Willem II ili Rangers. No Splićane u 3. pretkolu čeka puno teži zadatak. Za prolazak u posljednju fazu igrat će u Istanbulu protiv snažnog Galatasaraya.

U slučaju pobjede, Splićani će i po treći put zaredom u goste...

RIJEKA I LOKOMOTIVA

Ako pobijedi ukrajinski Kolos, Rijeka će u play-offu igrati protiv pobjednika susreta između Kopenhagena i Piasta iz Gliwica.

Potencijalne protivnike saznala je i Lokomotiva. Goran Tomić i njegova družina prvo moraju sljedeći četvrtak pobijedili Malmö na gostovanju, a onda bi mogli na pobjednika susreta između Granade i Lokomotiva iz Tbilisija.

Ako prođu, Riječani će igrati u gostima, a Lokomotiva kod kuće

DINAMO SAZNAO PROTIVNIKA

Dinamo je saznao protivnika u play-offu Europske lige. Za grupnu fazu 'modri' će igrati protiv pobjednika susreta između Floriane (Malta) i Flore iz Tallinna (Estonija). Utakmica će se igrati na Maksimiru 1. listopada.

Obzirom na moguće protivnike, hrvatski prvak je fantastično prošao i bit će veliki favorit tko god došao na Maksimir...

UŽIVO ŽDRIJEB

Uskoro počinje ždrijeb iz Nyona gdje će naši klubovi saznati protivnike u play-offu Europske lige, a ždrijeb možete pratiti ovdje.

PLAY-OFF NA JEDNU UTAKMICU

Play-off će se igrati 1. listopada, a bit će po istom principu kao i prethodna pretkola. Igrat će se samo jedna utakmica, za razliku od play-offa Lige prvaka gdje će klubovi igrati dvomeč.

Dinamo je za sada jedini hrvatski klub koji će sigurno nastupiti u posljednjoj fazi uoči Europske lige, a svoje prepreke prije završnog koraka moraju riješiti Hajduk, Rijeka i Lokomotiva. 

Hajduk igra protiv Galatasaraya u gostima, Lokomotiva kod Malmö, a Rijeka protiv Kolosa. Ti susreti igrat će se 24. rujna.

U kvalifikacijama je nastupao i Osijek koji je jučer ipak poražen od Basela s 2-1 te se oprostio od Europe za ovu sezonu.

Komentari 127