Obavijesti

Sport

Komentari 33

Na koga će Modri? Poželjeli ste Molde i Milan, nikako Španjolce

Na koga će Modri? Poželjeli ste Molde i Milan, nikako Španjolce

Danas u Nyonu je od 13 sati na rasporedu ždrijeb osmine finala Europske lige, a tamo će se naći i Dinamo. Na našem portalu mogli ste izabrati kojeg protivnika biste htjeli 'modrima'

VIDEO

Imao sam osjećaj da ćemo izvući Krasnodar, ne zato što sam ga želio ili mislio da će biti lako i jednostavno. Imao sam osjećaj da će nas put ponovno odvesti u Rusiju nakon Moskve. To se ostvarilo, nadam se da će se uslišati želje koje su iza toga, govorio je trener Dinama Zoran Mamić uoči dvomeča s Krasnodarom

Pokretanje videa...

Dinamo izbacio Krasnodar 04:32

Želje su mu uslišene jer 'Modri' su sinoć na Maksimiru potvrdili pobjedu iz Rusije i s ukupnih 4-2 prošli u osminu finala Europske lige. Hrvatski prvak je poprilično dominantno riješio ruskog protivnika koji je, unatoč silnim ulaganjima njihova vlasnika milijardera, i dalje neodrastao protivnik Dinamu.

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige

Prva stepenica je apsolvirana, novih milijun eura i osmina finala su osigurani, a sada je cilj četvrtfinale.

Ovaj Dinamo, koji je primio samo tri gola u osam utakmica, izgleda poprilično dominantno i moćno i u ovome trenutku, takvog smo dojma, kao da može parirati bilo kome. Nenad Bjelica je prije dvije godine u osmini finala vodio veliku bitku s Benficom i izgubio tek nakon produžetaka. Zoran Mamić se već izjednačio s najboljim Bjeličinim rezultatom u Europi, a sada ima priliku otići korak dalje, do četvrtfinala.

Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13
Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13

No tko prijeti Dinamu u osmini finala?

Napoli, Hoffenheim i Leicester sigurno ne prijete jer su ispali u šesnaestini finala, a to je sjajna vijest za 'modre'. U ždrijebu ima klubova koji su prolazni, s nekim od njih se Dinamo itekako može potući, a ima i nekih prepreka koje u ovome trenutku djeluju neprelazno.

Europa League - Round of 32 Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Krasnodar

U anketi na našem portalu mogli ste izabrati klub kojeg bi htjeli Dinamu u osmini finala, a zanimljivo, najveći broj čitatelja izabrao je Molde i Milan. Norvežani su uvjerljivo na prvom mjestu s 4429 glasova, a iza njih je Milan s 1512 glasova.

Statistika pokazuje: Dinamo je najbolja momčad Europske lige!
Statistika pokazuje: Dinamo je najbolja momčad Europske lige!

Molde je u šesnaestini finala senzacionalno izbacio Kramarićev Hoffenheim, ali mnogi čitatelji vide njih kao ogromnu priliku za prolazak u četvrtfinale. A zašto Milan? Pa Talijani, kako se bore za naslov u Serie A, Europskoj ligi nisu dali puno na važnosti, a to se moglo vidjeti u susretu protiv Crvene zvezde. Rossoneri su prošli samo zbog golova u gostima (3-3), a u uzvratu na San Siru su opasno visjeli. Talijani se muče u Europi ove sezone, EL im baš i nije primarni cilj i zbog toga bi možda Milan bio odličan izbor za Dinamo.

Europa League - Round of 32 Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Krasnodar

A s druge strane, koga najmanje želite? Tu prednjači španjolski Villarreal koji je uvijek neugodan protivnik te je do osmine finala došao pobjedom nad Salzburgom. Naravno, dinamovci će se rado sjetiti one velike pobjede nad 'žutom podmornicom' 2010. godine kada su Ante Rukavina i Sammir zabili za pobjedu od 2-0. No, Španjolce bi svakako valjalo izbjeći.

Fešta u svlačionici: Dinamovci burno proslavili veliku pobjedu
Fešta u svlačionici: Dinamovci burno proslavili veliku pobjedu

Tu su i Roma, Tottenham, Ajax, također protivnici koje bi htjeli izbjeći. Kako god, hrvatski prvak će protivnika doznati od 13 sati na ždrijebu u Nyonu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića