Obavijesti

Sport

Komentari 65

'Vatreni' za polufinale igraju s Brazilom: 'Seleçao' je razbio Koreju, oni zabili počasni gol

'Vatreni' za polufinale igraju s Brazilom: 'Seleçao' je razbio Koreju, oni zabili počasni gol
12

Nogometaši Brazila u potpunosti su nadigrali Korejce. Za 'seleçao' su golove zabili Neymar, Vinicius, Paqueta i Richarlison, a počasni gol je za Južnu Koreju dao Paik Seung-Ho

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, koji je je u susretu osmine finala bio uvjerljiv protiv Južne Koreje sa 4-1 (4-0).

VIDEO: Pogledajte slavlje navijača nakon gola Perišića!

Pokretanje videa...

Slavlje na Europskom 01:12

Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-penal), Richarlison (29) i Paqueta (36). U nastavku je Seung-Ho Paik (76) ublažio poraz Južne Koreje.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea

Bio je to jedna od najboljih predstava Brazilaca u zadnje vrijeme, a prvo poluvrijeme možda i najbolje Carioca u zadnjih 30-tak godina. Razigrani i opasni Brazilci opsjedali su vrata Korejaca, a njihov vratar može biti sretan sa samo četiri gola u svojoj mreži. Nakon poraza od Kameruna, brazilski izbornik Tite je izveo najbolji sastav, na čelu s oporavljenim Neymarom. 

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea

Brazilska samba započela je u 7. minuti kada je ubačaj Raphinhe pronašao samog Viniciusa na drugoj strani, a napadač Reala gađa precizno kut vrata. Šest minuta kasnije Richarlisona ruši Woo-Young Jung, a Neymar zabija iz penal za 2-0. 

Suočeni s velikim zaostatkom nakon samo 13 minuta, Korejci su se otvorili pa In-Beom Hwang gađa rašlje u 17. minuti, ali Alisson čudesno brani.

U 29. minuti Brazilci su odigrali najljepšu akciju uopće na mundijalu, odigranu iz prvoga dodira. Počela je minijaturom Richarlisona, odigran je dupli pas sa Thiago Silvom, a Richarlison izlazi sam ispred vratara i gađa dalji kut za 3-0.  U proslavi gola su tada sudjelovali svi Brazilci, kao i izbornik Tite,koji je i sam zaplesao sambu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea

U 36. minuta nova atraktivna akcija Brazilaca, koju je završio golom Paquete.

Heung-Min Son je početkom drugog dijela dobro pucao u desnu stranu gola, ali je golman pokazao odličan refleks i obranio mu šut, a i korejski vratar je 55. minuti obranio šut Raphinhe, koji je atraktivno predriblao dva braniča.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea

Hrabri Korejci odigrali su drugi dio bez kompleksa i nagrađeni su golom u 76. minuti. Seung-Ho Paik je došao do lopte i uputio snažan udarac sa velike udaljenosti koji je odsjeo u samom kutu brazilskih vrata.

Brazilska nogometna legenda Pele večeras je iz bolnice navijao za reprezentaciju svoje zemlje.

“Godine 1958. hodao sam ulicama razmišljajući o ispunjenju obećanja koje sam dao svom ocu”, napisao je trostruki osvajač Svjetskog prvenstva na svom Twitteru, uz fotografiju tada 17-godišnjeg Pelea. "Znam da su mnogi sada dali slična obećanja i također traže svoje prvo Svjetsko prvenstvo. Gledat ću utakmicu iz bolnice i navijat ću za svakog od vas. Sretno," dodao je Pele u poruci koja je dodatno motivirala Brazilce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SVJETSKO PRVENSTVO, OSMINA FINALA 20.00 , Stadium 974, Doha
Brazil
Vinicius 7', Neymar 13' (p), Richarlison 29', Paqueta 36'
4 : 1
Južna Koreja
Paik Seung-Ho 76'
Sortiranje događaja
90'+4

Brazil nadigrao Južnu Koreju! Hrvatska je saznala protivnika u četvrtfinalu SP-a u Katru! Brazilci i Hrvati na rasporedu su u petak u 16 sati.

90'

Turpin je produžio još četiri minute.

89'

Efektan potez Danija Alvesa! Martinelli je ubacio loptu, na drugoj vratnici bio je Alves koji se bacio i pucao nogom, ali je lopta otišla u blok.

86'

Ufffffff, velika pogreška vratara Koreje! Rodrygo je presjekao loptu koju je golman poslao, ali je obrana otklonila opasnost.

84'

Nova opasnost kod gola Brazila! Kim je sjajno ubacio loptu s 10-ak metara, a ona je prošla pored stative! Igrači Koreje ostali su daleko od lopte.

Komentari 65