Obavijesti

Sport

Komentari 31

Na kraju svega: Ovo je deset najboljih golova u 2015. godini

Na kraju svega: Ovo je deset najboljih golova u 2015. godini
21

Svake godine svjedočimo prekrasnim i nesvakidašnjim golovima, a ove godine ih je bilo zaista puno. U moru golova donosimo vam deset najboljih. I još malo više

VIDEO

Svaka godina donosi pregršt nogometnih uzbuđenja, prekrasnih poteza, golova i briljantnih minijatura. Ni 2015. godina nije bila iznimka. Čak naprotiv, bilo je toliko prekrasnih poteza i golova da smo se jedva odlučili za 10 najboljih.

10. Armin Hodžić (Dinamo) protiv Intera Zaprešića

Ovogodišnje pojačanje Dinama Armin Hodžić sezonu je započeo u stilu. Hodžić je jednim od najljepših "škarica" ikada pokazao što može, a suigrače i protivničke igrače je ostavio - u šoku. Pravovremeno odmjeren udarac, tehnički savršen, a efej lopte je došao samo kao šlag na tortu.

VIDEO

9. David Ball (Fleetwood Town) protiv Preston North Enda

Tko kaže da bi najbolji golovi morali biti iz najjačih liga. Gol napadača Davida Balla postignut je na utakmici treće engleske lige (League One) i s razlogom se našao ovdje. Majstorstvo, jednostavnost, savršenstvo. Navijači Liverpoola bi rekli "poezija u pokretu".

VIDEO

8. Gonzalo Castro (Real Sociedad) protiv Deportiva

Napadač Real Sociedada Gonzalo Castro je u trenucima kada je zabio ovu bombu bio junak 'erreale'. Udarac briljantnog tajminga, odmjeren... Castro je matirao golmana Deportiva Fabricija kao iz šale. Urugvajac bi bio potpuni junak da je Sociedad pobijedio (završilo je 2-2) no, bez obzira, zaslužio je mjesto u top 10 golova godine.

VIDEO

7. Carli Lloyd (Amerika) protiv Japana

Jedna od najpoznatijih nogometašica u povijesti Carli Lloyd (33) predvodila je Ameriku na ženskom Svjetskom prvenstvu u Kanadi. Zabijala je za zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu i 2012. godine u Londonu, a možemo reći da joj je kruna bogate karijere hat-trick u finalu SP-a u Kanadi 2015. godine. kada je Amerika pobijedila Japan 5-2. Lloyd je hat-trick postigla u samo 16 minuta.

VIDEO

6. Alessandro Florenzi (Roma) protiv Barcelone

Veznjak, krilni napadač, desni bek... Alessandro Florenzi praktički može igrati na bilo kojoj poziciji, a nije dugo trebalo da postane miljenik rimske publike. Nasljednik velikog Francesca Tottija, novi 'princ Rima', dijete Rome zabio je jedan od najljepših golova u svojoj karijeri - protiv Barcelone. Treba li išta više reći.

VIDEO

5. Philippe Mexes (AC Milan) protiv Intera

Stoper Milana Philippe Mexes (33) nazabijao se čudesnih golova u karijeri, a očito ne može proći godina da ne zabije jedan takav. Francuz je pogodio prekrasan volej iz kornera u pripremnoj utakmici protiv gradskog rivala Intera i pokazao da još uvijek nije za staro željezo.

VIDEO

4. Neymar (Barcelona) protiv Villarreala

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je Barcelonin krilni napadač Neymar odigrao najbolju sezonu u karijeri. Nije bilo utakmice na kojoj Neymar nije imao svoje minijature i poteze koji mame dah, a odlučili smo se za ovaj gol protiv Villarreala u prvenstvu.

VIDEO

3. Erik Lamela (Tottenham) protiv Asterasa

Veznjaka i krilnog napadača 'spursa' Erika Lamelu mnogo su puta kritizirali i nazivali potpuno promašenim transferom. Istina, Lamela je u Tottenhamu igrao toplo-hladno, ali nitko ne može osporiti njegov talent. Ako ništa drugo, evo jednog dokaza s utakmice Europske lige. Rijetko se viđa ovakav gol stoga je zasluženo na trećem mjestu.

VIDEO

2. Inaki Williams (Athletic Bilbao) protiv Espanyola

Malo tko je čuo za Inakija Williamsa do prošle sezone. Možda najzagriženiji navijači Athletic Bilbaa ili ljubitelji španjolske Primere. Još kao junior stigao je iz Pamplone 2012. godine, a dvije sezone, prije službenog debija za prvu momčad, igrao je u B momčadi Bilbaa. No onda je mladi napadač objasnio neke stvari. Prvenstveno golom protiv Espanyola. Da moramo ponovo birati, opet bi ga stavili na drugo mjesto.

VIDEO

1. Lionel Messi (Barcelona) protiv Athletic Bilbaa i Bayerna Münchena

Prvo mjesto pripalo je argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju , a nismo se mogli odlučiti koji je od ova dva gola bio bolji. Messi je u Kupu "izvozao" pola momčadi Bilbaa i prekrasno zabio dok je protiv Bayerna u Ligi prvaka "polomio" zglobove Jeromeu Boatengu. Majstorije na djelu jednog od najboljih svih vremena i zasluženo prvo mjesto.

VIDEO
VIDEO

Godina fantastičnih golova

Kao što smo već spomenuli, teško je bilo izabrati samo deset najboljih golova. Svi ovi golovi mogli bi konkurirati za najljepši u sezoni. Prisjetite se nekih od njih.

Luis Suarez (Barcelona) protiv Levantea:

VIDEO

Charlie Adam (Stoke City) protiv Chelseaja:

VIDEO

Wendell Lira (Atletico-GO) protiv Goianesie:

VIDEO

Carlos Tevez (Juventus) protiv Parme:

VIDEO

Marcel Ndjeng (SC Paderborn 07) protiv Boltona (prijateljska utakmica):

VIDEO

Esteban Ramirez (Herediano) protiv Deportiva Saprisse:

VIDEO

Događaji koji su obilježili 2015. godinu

Krilni napadač Southamptona Sadio Mane igra najbolji nogomet u karijeri, a to je dokazao i najbržim hat-trickom u povijesti Premier lige. Senegalcu je za to bilo potrebno samo dvije minute i 56 sekundi. Povijesni dan za Southampton, Manea i sve ljubitelje engleskog nogometa.

VIDEO

Nezaustavljivi Robert Lewandowski srušio je sve rekorde, a ono što je napravio Wolfsburgu ostat će zauvijek zapamćeno. Napadač Bayerna Münchena zabio je najbrži hat-trick , a zatim i najbržih pet golova u povijesti Bundeslige. Za "petardu" mu je trebalo svega devet minuta.

VIDEO

Ime krilnog napadača Hoffenheima Kevina Vollanda ostat će zapisano u sportskim povijesnim knjigama. Upravo je Bayern zaslužan za još jedan rekord, a ovaj put on je negativan - za najbrže primljeni pogodak. Odnosno, Kevin Volland vlasnik je najbržeg gola u povijesti Bundeslige za koji mu je trebalo devet sekundi.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu