Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Na ljeto ćemo izgraditi još jači Hajduk, ali ostajemo ponizni...'

'Na ljeto ćemo izgraditi još jači Hajduk, ali ostajemo ponizni...'
1

Mladi su igrali po zaslugama, trener nije imao popusta prema njima. Želimo izgraditi kult da se u prvu momčad ne ulazi baš tako lako i trener to jako dobro vodi, kaže sportski direktor Hajduka

VIDEO

Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović bio je sretan nakon pobjede svoje momčadi protiv Istre.

- Moram čestitati i zahvaliti treneru Oreščaninu i njegovom stožeru na odličnom poslu nakon turbulentnog početka sezone i niza otežavajućih faktora. Vjerujem da se većina navijača Hajduka već bila oprostila od Europe, ali oni su obavili posao, ne samo u rezultatskom smislu, nego je napravljena solidna baza za iduću sezonu. Čestitke idu i igračima, imamo jako dobru startnu poziciju za iduću sezonu - rekao je Bjelanović, koji se osvrnuo i na mlade igrače:

- Igrali su po zaslugama, kako i treba, trener nije imao popusta prema njima. Želimo izgraditi kult da se u prvu momčad ne ulazi baš tako lako i trener to jako dobro vodi. Cilj nam je nadograđivati momčad, u idućem prijelaznom roku izgraditi još jači Hajduk.

Informacija s tržišta govore da interesa za igrače Hajduka ima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trener je s načinom igre uspio valorizirati mnogo igrača. Objektivno tržišna vrijednost većini igrača narasla je u odnosu na prošlu godinu. Ne bih o imenima, fokusirao bih se na do sada odrađeno. Radimo na transferima, bit ćete vrlo brzo obaviješteni o svemu, a danas bih želio samo podvući crtu na ovu sezonu. Naravno, čeka nas još susret s Dinamom koji ne smijemo podcijeniti, poštujemo svakog protivnika, ali nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Zajednički način razmišljanja je poniznost, znamo da se moramo još puno poboljšati. Imamo veliki entuzijazam i gledamo na budućnost s optimizmom - zaključio je Bjelanović.

Motiva za Dinamo nikad ne nedostaje

- Utakmica nam je bila jako važna zbog Europe, malo lošije smo krenuli u utakmicu, ali u drugom dijelu smo zaigrali puno bolje i došli do rezultata koji smo priželjkivali. Istra je igrala zatvoreno, s deset igrača na svojoj polovini, kao i uvijek, i trebalo je strpljenja da ih otvorimo. Još nam je ostao zadnji ogled s Dinamo, želimo pobijediti i zbog trećeg mjesta, i zbog prestiža, i s tim razmišljanjem idemo gore, rekao je nakon utakmice Jairo.

- Bila je to jedna teška utakmica, zeznuta za nas zbog te Europe, ali uspjeli smo, vratili smo se iz rezultatskog minusa i pobijedili.
Bilo je dosta grubosti, Istra se čistila od kartona, zaiskrilo je i među trenerima... - komentirao je Posavec.

- Sigurno da je bilo puno tenzija, mi smo željeli u Europu, oni su u kvalifikacijama, nisu prošli baš ugodnu sezonu. Na nama je bilo da pobijedimo, hvala Bogu uspjeli smo.

Je li ostalo snage i svježine za Dinamo?

- To je najveći nogometni derbi u Hrvatskoj, hvala Bogu da smo osigurali Europu već sada i da možemo u mirnijem okruženju ići gore. Motiv uvijek imamo, možemo uživati u toj utakmici, i pokušati pobijediti.

Kako je bilo igrati bez publike?

- Sigurno da je ružno igrati pred praznim stadionom, pogotovo kući, čuli smo naše navijače koji su nas došli podržati, hvala im na tome, nadam se da se to više neće događati.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener