Sport

Komentari 13

Na utakmice dolazio biciklom: Legendarni Robben u mirovinu

Na utakmice dolazio biciklom: Legendarni Robben u mirovinu

Dragi ljubitelji nogometa, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor, hvala svima koji su mi od srca davali podršku, rekao je čovjek koji je postao institucija Bayerna

Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti osim naslova svjetskog prvaka s Nizozemskom. Uzeo je sve trofeje u Engleskoj, bio prvak i osvajač superkupa u Španjolskoj, a najveći trag ostavio u Bayernu gdje je osvojio osam Bundesliga, pet kupova i superkupova, Ligu prvaka i europski superkup.

Arjen Robben (37) prošlo se ljeto vratio tamo gdje je počeo karijeru, u Groningenu, kako bi za kraj još malo razveselio navijače zeleno-bijelih. Nakon što je 2019. nakratko prekinuo karijeru zbog ozljeda, sad je to učinio definitivno.

"Dragi ljubitelji nogometa, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor, hvala svima koji su mi od srca davali podršku", napisao je legendarni krilni napadač.

Robben nije izgubio navike koje mu je usadio otac. Kad god možeš, ako nije daleko, na treninge i utakmice putuj - biciklom!

U Groningenu je Robben proveo tinejdžerske godine, od 1996. do 2002., prije nego što se preselio u velikana PSV, a onda za 18 milijuna eura 2004. u Chelsea. I tamo je pokazivao sklonost prema bicikliranju.

Uostalom, znali su ga kao "dečka na biciklu" koji je od kuće u mjestu Bedumu do trening kampa Groningena bez problema svaki dan pedalirao 13 kilometara u jednom smjeru.

Kad je došao u London, tražio je kuću blizu Chelseajeva kampa kako bi i dalje mogao biciklom na treninge i domaće utakmice.

- Uvijek je išao biciklom. U našem gradu to je normalno, sva djeca biciklom idu u školu. Nikakav mu nije bio problem odraditi 13 kilometara tamo pa 13 natrag - govorio je Arjenov otac Hans.

Kako je do toga došlo? Ha, čini se da nije imao drugog izbora.

- I kad je zaigrao za prvu momčad Groningena, išao je biciklom. Jednom me pitao: "Tata, možeš li me povesti?", rekao sam da ne mogu - objasnio je Hans.

Kad mu je Niko Kovač postao šef u Bayernu, ljubav za bicikliranjem mogao je dodatno njegovati jer je hrvatski stručnjak imao naviku dati igračima da odrade 20 minuta vožnje nakon treninga kako bi se opustili i izbacili stres.

Ta se metoda nogometašima bavarskog velikana ipak nije previše svidjela, ali nismo sigurni da je među onima koji su se žalili bio baš Robben.

Najčitaniji članci