Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Nadamo se da hrvatski Cafu uživa u rođendanu u mirovini'

'Nadamo se da hrvatski Cafu uživa u rođendanu u mirovini'
1

Veličanstvena karijera započela je u Hajduku 1999. godine kada je ispunio svoje snove i obukao 'bili' dres. Osvojio je s Hajdukom naslov hrvatskog prvaka i dva Kupa, a onda se zaputio na putovanje života...

VIDEO

Bilo je i bit će igrača za koje, kad se crta podvuče, nikome nije važno čiji dres nose jer su - univerzalno poštivani i od svojih navijača i od protivnika.

Pokretanje videa...

Darijo Srna 00:23

Derby della Madonnina na San Siru pohodio sam jedno 15-20 puta. Navijači Milana Nicolu Bertija ne bi ni spomenuli bez uvrede, navijači Intera uz Gattusa bi svaki put vezali psovku. Ali nikada se niti jedan Milanista, ni u kafiću nakon najtežeg poraza, nije blatom nabacivao na račun Zanettijeve legende. Kao što Interistima preko usana nisu išle uvrede kada bi se spomenuo Baresi.

Ima takvih sportaša. Ljudi kao što su Javier Zanetti ili Franco Baresi. Ili... Darijo Srna. Od Čapljine i Metkovića preko Hajduka i Šahtara do Cagliarija i Serie A. Jači od rata u drugom domu u Donjecku, jači od optužbi da se dopingira. Za Hrvatsku: 134 puta. Od toga 68 puta kao kapetan. Vođa. Uvijek prvi. I kad usred Europskog prvenstva ode kući, pokopa oca pa se vrati povesti suigrače u sljedeći izazov.

Veličanstvena karijera započela je u Hajduku 1999. godine kada je ispunio svoje snove i obukao 'bili' dres. Osvojio je s Hajdukom naslov hrvatskog prvaka i dva Kupa, a onda se zaputio na putovanje života. Došao je u Šahtar 2003. godine i upisao se u povijest kluba. U 15 godina skupio je 492 nastupa, 35 golova i 121 asistenciju. Osvojio 10 naslova ukrajinskog prvaka, sedam Kupova i 2009. godine Kup Uefe.

UEFA CUP 08/09  - Finale - FC Shakhtar Donetsk vs Werder Bremen ( GER ) 2:1

Imao je 36 kada je nakon 15 godina zaokružio svoju priču u Šahtaru. U kojem je, naravno, kao stranac, također bio kapetan. Tražio ga je Inter, ali poseban kakav jest otišao je u - Cagliari. Navijači na Sardiniji zavoljeli su ga u roku odmah, ali u lipnju prošle godine shvatio je da je došlo vrijeme za kraj i vratio se kući. U svoj Šahtar gdje je postao pomoćni trener, a tu ulogu obavlja već godinu dana.

Serie A - Cagliari v Juventus

Proglašavan je najboljim igračem ukrajinske lige, bio je u idealnim momčadima Lige prvaka i Europske lige. Za Hrvatsku je od 2002.-2016. igrao na dva Svjetska i četiri Europska prvenstva i skupio rekordna 134 nastupa. 

Danas je napunio 38 godina. Uzor, putokaz svakoj generaciji koja dođe iza njega... Hrvatski Cafu.

- Nadamo se da hrvatski Cafu uživa u svom prvom rođendanu u mirovini - napisala je Fifa na Twitteru i tako čestitala rođendan jednom od najboljih hrvatskih nogometaša.

Sretan rođendan, kapetane!

Champions League - Shakhtar Donetsk vs SSC Napoli
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe