Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nagrade najboljim splitskim sportašima i počast legendama

Nagrade najboljim splitskim sportašima i počast legendama
3

Dan splitskog sporta obilježava se tradicionalno na dan 15. rujna kada su 1979. godine otvorene VII Mediteranske igre.

VIDEO

U splitskom Muzeju arheoloških spomenika danas je održana svečana dodjela priznanja povodom Dana splitskog sporta, koji se tradicionalno obilježava u spomen na 15. rujan 1979. godine i otvaranje VII Mediteranskih igara, koje su označile prekretnicu u izgradnji sportske infrastrukture i bile pravi zamašnjak većine budućih uspjeha splitskog sporta.

Generalna proba svečane proslave Oluje u Kninu

Posebna priznanja dobili su osvajači medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju: Matea Jelić, Mate Pavić. Tonči Stipanović, Toni Kanaet, Ivan Mikulić i Dino Sinovčić te njihovi treneri Toni Tomas, Jozo Jakelić, Veljko Laura, Mladen Tomić i Slobodan Glavčić.

Ivo Čagalj/Pixsell

Nagrade povodom godišnjica osnutka dobili su Šahovski klub Mornar povodom 70., te HNK Hajduk povodom 110. rođendana, nagradu za fair play i čestitost u sportu, koja nosi ime po poznatom splitskom sportskom neimaru Mihovilu Rađi, dobio je ove godine osnivač brojnih splitskih klubova Branko Bosanac, dok su najveću nagradu splitskog sporta, nagradu Fabjan Kaliterna, dobili bivši košarkaš i košarkaški djelatnik profesor Vinko Bajrović, proslavljeni vratar i trener Hajduka Ivan Katalinić te proslavljeni veslač Gusara Gojko Boraska.

24sata

Sama svečanost ostala je u sjeni preranog odlaska proslavljene košarkašice i osvajačice srebrenog odličja s Olimpijskih igara u Seulu Žane Lelas, koju su mnogi splitski sportaši osobno poznavali i cijenili.
Ostali smo bez jedne od najboljih sportašica koju je Spit dao, Žana Lelas od danas više nije s nama – kazao je na kraju svog govora, shrvan emocijama splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je pokojnu Lelas i osobno poznavao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka