Obavijesti

Sport

Komentari 22

Nagradni fond u Kataru veći za 22 posto nego na SP-u u Rusiji! Evo koliko će 'vatreni' zaraditi

Nagradni fond u Kataru veći za 22 posto nego na SP-u u Rusiji! Evo koliko će 'vatreni' zaraditi

Hrvatska je pobjedom nad Rusijom izborila SP u Kataru i nagradu od 10 milijuna dolara. Osim toga, naša će reprezentacija dobiti dva milijuna dolara za pripreme. A ako ponovimo uspjeh iz Rusije, zarada će biti obilata

VIDEO

Svjetsko prvenstvo u Rusiji bilo je rekordno što se tiče nagradnog fonda. Fifa je bila itekako darežljiva pa je ukupni fond bio čak 400 milijuna dolara. A veliki udio u tome kolaču imao je i HNS. 'Vatreni' su povijesnim srebrom inkasirali čak 28 milijuna dolara, 60 posto nagrade išlo je HNS-u, a 40 posto igračima i stožeru.

Pokretanje videa...

vijesti VIDEO

Ogroman novac od kojeg sline cure, ali kada ga usporedimo s nagradnim fondom koji je Fifa pripremila za Katar, odmah ćete shvatiti da je to 'bagatela'. Mundijal u Kataru bit će prvo Svjetsko prvenstvo koje će se igrati na jesen zbog visokih temperatura ljeti pa je međunarodna nogometna reprezentacija odlučila obilato nagraditi reprezentacije. Ukupni nagradni fond bit će 700 milijuna dolara što je čak 22 posto više od fonda koji je bio prije četiri godine u Rusiji. Ukratko, plasman na SP bit će bingo na lotu za brojne reprezentacije. 

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Russia

Hrvatska je pobjedom nad Rusijom izborila SP u Kataru i nagradu od 10 milijuna dolara. Osim toga, naša će reprezentacija, baš kao i sve koje su se plasirale na Mundijal, dobiti dodatnih dva milijuna dolara bonusa za pripreme. 

Izbornik Zlatko Dalić najavio je kako je cilj plasman u osminu finala, a ako se to dogodi, u što ne sumnjamo, Hrvatska će dobiti dodatna dva milijuna dolara. Prolazak u četvrtfinale donosi još dodatnih šest milijuna dolara. Mislili ste da je to puno? Eh, sada slijedi ono o čemu sanja svaki nogometni savez.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Plasman u polufinale donosi 25 milijuna dolara, treće mjesto 30 milijuna, ako Hrvatska ponovi veličanstven uspjeh iz Rusije i opet uđe u finale, to će joj donijeti ukupno 40 milijuna dolara, što je dovoljan novac za jedan lijepi nacionalni stadion kakav zaslužuje svjetski viceprvak. Novi svjetski prvak će se obrstiti s 50 milijuna dolara.

Za usporedbu, HNS je sa srebrom iz Rusije zaradio 'tek' 28 milijuna dolara, a isti rezultat u Kataru donio bi savezu čak 12 milijuna više. Francuska je u Rusiji dobila 38 milijuna eura za naslov svjetskog prvaka, a u Kataru će drugoplasirana reprezentacija dobiti dva milijuna dolara više. 

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Bit će to prvo Svjetsko prvenstvo koje će se igrati na jesen, mnogi igrači su negodovali zbog toga pa je Fifa, vjerojatno i u suradnji s Katarom, odlučila intervenirati, povećati fond za čak 300 milijuna dolara u odnosu na Rusiju i zadovoljiti sve reprezentacije. Baš u skladu s bogatim Arapima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje