Obavijesti

Sport

Komentari 9

Najbolje stvari dogode se onima koji znaju čekati. A kapetan Dule zaslužio je baš svaku...

Najbolje stvari dogode se onima koji znaju čekati. A kapetan Dule zaslužio je baš svaku...

U siječnju je osvojio europsko srebro s Hrvatskom i bio MVP turnira, u travnju s Kielom prvak Njemačke, u lipnju prvi put postao otac, a u prosincu najbolji sportaš Hrvatske i klupski prvak Europe. Sve to stalo je u savršenu 2020. godinu Domagoja Duvnjaka

VIDEO

Malo će je tko pamtiti po dobrom, jer stigla je ta 2020. udariti po Hrvatima još i na samom kraju, ali ako pitate Domagoja Duvnjaka (32), pamtit će je po najboljem mogućem. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:21

- Ova je godina za sve nas bila čudna, puno ljudi izgubilo je najmilije, poslove, ali moram biti iskren i reći da ja ovu godinu neću nikada zaboraviti - rekao je Duvnjak nakon što je prije nekoliko dana postao hrvatski sportaš godine.

I već naoko savršena godina za hrvatskog kapetana dobila je savršeni kraj. Kiel je četvrti put u povijesti postao prvak Europe, a on drugi. Teško će i sam izabrati je li mu draži bio prvi kada je s HSV-om šokirao Europu i Barcelonu prvi put prije sedam godina ili sada kao kapetan Kiela.

EHF FINAL4 Men

Kažu da se najbolje stvari dogode onima koji znaju čekati. A Duvnjak je s Kielom čekao šest godina, čak četiri da uopće dođe u Köln gdje nitko od Nijemaca nije ni bio. I onda u utakmici godine Lige prvaka nakon produžetaka srede Veszprem koji mora slati igrače na tribine jer ih je previše, a onda i Barcelonu koja je letjela preko svih mogućih ove godine. 

I sve bez one prave Duvnjakove uloge jer korona virus vratio ga je unatrag, ali kada i s dva preležana tjedna treba povući i u obrani i u napadu protiv Veszprema, pa onda samo u obrani protiv Barcelone, Duvnjak može i to. Odnosno, to mogu samo najveći majstori.

U siječnju je sve to baš tako majstorski radio na Euru. Vodio je Hrvatsku do prvog finala nakon deset godina, a samo da je bilo malo sreće, da je Cindrić bio zdrav, da načet nije bio Karačić, da je Stepančić imao zamjenu, odveo bi nas i do zlata. Završio je prvenstvo kao MVP, kao najbolji igrač Europe, a to je samo još jedna nagrada koja je zaokružila veliku karijeru.

Stockholm: Tuga rukometaša Hrvatske nakon izgubljene utakmice u finalu rukometnog EP

Pa je u jeku korona virusa stigao naslov Bundeslige, koja je stala dok je Kiel dominirao i ne bi se ništa promijenilo ni da se nastavila, ako tko sumnja. Pa je u lipnju postao otac, supruga Lucija na svijet je donijela malog Šimu koji je, dok je malo narastao, posjetio i tatino rodno Đakovo. Tamo gdje je sve počelo prije više od 30 godina.

I onda za kraj, kako kaže, najveća nagrada u karijeri, za prvog rukometaša nakon Ivana Balića kao najboljeg sportaša Hrvatske pa podizanje pehara Lige prvaka kao Kielov kapetan.

Već od 1. siječnja ide u novu misiju. Reprezentacija ga čeka u Poreču, a onda Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Šansa da on i Hrvatska ispravi ono što se nije - a trebalo je - dogodilo u Stockholmu...

Hrvatski rekorderi u Ligi prvaka:

Duvnjak se s drugim europskim naslovom približio Ivanu Čupiću i Petru Metličiću koji su tri puta bili prvaci Europe, Čupić dvaput s Vardarom i jednom s Kielceom, dok je Metličić sva tri puta sa Ciudad Realom. Rekorder je, pak, Patrik Ćavar koji u riznici ima pet naslova, dva sa Zagrebom i tri s Barcelonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani