Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najhladniji maraton na svijetu: Tko prestane trčati, smrzne se!

Najhladniji maraton na svijetu: Tko prestane trčati, smrzne se!

Pobjednik Vasilij Lukin utrku je završio za tri sata i 22 minute što mu je druga pobjeda u ovom ekstremnom sportu. U Sibiru su se natjecali iz maratonci iz SAD-a, Bjerorusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

VIDEO

Maraton, koji se inače smatra najtežom atletskom disciplinom, ali i jednom od najtežih sportskih disciplina općenito, a trči se na dionici od 42 kilometra. Ukupno 65 najhrabrijih trkača, natjecalo se na najhladnijem maratonu na svijetu koji se održao u Sibiru na nevjerojatnih -53 Celzijeva stupnja. 

Pokretanje videa...

Ivana Gudelj 00:19

Utrka je počela u selu Ojmjakon koje se nalazi u dalekoistočnom dijelu Sibira, a maratonci, među kojima su bile i žene, trčali su i polumaraton, deset i pet kilometara. 

Temperature su toliko niske da bi u slučaju da se trkač zaustavi, doslovno smrznuo na mjestu. Odjeća maratonaca, ali obrve i trepavice doslovno su se zaledile zbog ekstremnim uvjeta u hladnom Sibiru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
World's coldest marathon

Među natjecateljima bio je i jedan trkač iz tropskih Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je prosječna dnevna temperatura, čak ni zimi, ne pada ispod 25 stupnjeva Celzijevih. Drugi trkači koji su stigli iz inozemstva bili su iz SAD-a i Bjelorusije. 

Pobjednik ekstremne utrke bio je Vasilij Lukin, inače učitelj s Instituta za tjelesni odgoj i sport Churapch, a utrku je završio za tri sata i 22 minute što mu je druga pobjeda u ovom ekstremnom sportu. 

World's coldest marathon

- Hvala organizatorima koji su uspjeli prebroditi komplikacije uzrokovane pandemijom korona virusa. Volio bih da se u budućnosti natječe više trkača iz Rusije, ali i inozemstva - rekao je Lukin nakon pobjede. 

Najbolji ženski rezultat imala je Marina Sedališčeva koja je 42 kilometra istrčala za četiri sata i devet minuta. 

Svi pobjednici dobili su novčane nagrade u iznosu od 1130 eura, a posebnu nagradu dobili su sudionici stariji od 70 godina. 

World's coldest marathon
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu