Obavijesti

Sport

Komentari 2

Najmoćnija žena Premiershipa boluje od neizlječive bolesti, bila je model i odbila - princa

Najmoćnija žena Premiershipa boluje od neizlječive bolesti, bila je model i odbila - princa
4

Već tada sam smatrala da je teško raditi s muškarcima. Bila sam kod psihologa, odvojena od ostalih i počela sam mršavjeti jer se nisam mogla izboriti sa svim životnim problemima, rekla je Amanda Staveley

VIDEO

Nakon što je najbogatiji čovjek u nogometnom svijetu, saudijski princ Mohammed Bin Salman na čelu 'Saudi Arabia Public Investment Funda', kupio Newcastle United, u prvi plan je u medijima iskočilo ime Amande Staveley (48). 

Britanska poduzetnica bila je posrednica između bivšeg vlasnika Mikea Ashleya i saudijskog fonda te je dobila zadatak pronaći čovjeka koji bi nakon Stevea Brucea dugoročno vodio Newcastle.

Staveley je i sudjelovala u prodaji Newcastlea, a njezina tvrtka PCP Capital Partners imat će deset posto dionica kluba čime je postala najmoćnija žena engleskog nogometa. 

Britanska poduzetnica na Otoku je poznata i po tome što je dvije godine bila u vezi sa sinom britanske kraljice Elizabete, a upoznali su se 2001. godine. Amanda je navodno odbila prinčevu bračnu ponudu jer joj nije bilo prihvatljivo, zbog običaja i obveza, postati dio kraljevske obitelji. 

Staveley sa samo 16 godina upisala Cambridge, ali nakon što je njezin otac dobio srčan udar, a majka Huntingtonovu bolest, napustila je fakultet kako bi bila s obitelji. 

- Školovala sam se privatno u školi Kraljice Margaret u Yorku. Već tada sam smatrala da je teško raditi s muškarcima. Bila sam kod psihologa, odvojena od ostalih i počela sam mršavjeti jer se nisam mogla izboriti sa svim životnim problemima -  rekla je u jednom razgovoru za engleske medije.

Amanda nije odustala te je s 23 godine uspjela dobiti kredit od 180.000 funti. Otvorila je  Q.ton - teretanu, restoran i konferencijski centar - vrijedan više od 10 milijuna funti. Radila je kao kuharica i konobarica, vodila je centar te je stečenim iskustvom postala financijska savjetnica. 

Ambiciozna i pametna Amanda stupila je u kontakt s arapskim prinčevima koji su joj s vremenom postali klijenti te je do kraja obrazovanja imala kuću u Dubaiju i dionice vrijedne 120 milijuna funti. 

Danas ima posao u najbogatijem sportskom kolektivu na svijetu, vrijednom vrtoglavih 377 milijardi eura. Britanska poduzetnica 2009. godine pomogla je šeiku Mansouru bin Zayedu Al Nahyanu da kupi Manchester City, a prije toga je bila dio konzorcija koji je želio preuzeti vlasništvo nad Liverpoolom.

Prije osam godina dijagnosticirana joj je Huntingtonova bolest, kronični i neurodegenerativni nasljedni poremećaj kod kojeg živčane stanice u mozgu umiru tijekom vremena. Neki od najčešćih simptoma su nemogućnost kontrole pokreta, problemi s govorom i hodom, gubitak memorije i promjene u ponašanju. 

Staveley se 2011. godine udala za biznismena Mehrdada Ghodoussija za kojeg kaže da joj je najveća podrška. 

- Imam beskrajno pažljivog muža koji me jako voli. Nisam htjela da me mora trpjeti kad sam saznala za bolest, ali je on rekao da ga nije briga za to i da će mi pronaći najbolju zdravstvenu zaštitu koja postoji - rekla je Staveley u jednom razgovoru za Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...