Obavijesti

Sport

Komentari 234

Italija srušila Belgiju i kupila kartu za polufinale s 'furijom'

Italija srušila Belgiju i kupila kartu za polufinale s 'furijom'

Italija je u četvrtfinalu na Allianz Areni srušila Belgiju s 2-1 i osigurala let za London gdje će na Wembleyju igrati najmanje jednu utakmicu. Prvu sa Španjolcima, a onda tko zna...

Talijanska nogometna reprezentacija šesti je put izborila polufinale Europskog prvenstva. Momčad predvođena izbornikom Robertom Mancinijem srušila je Belgiju s 2-1 na minhenskoj Allianz Areni i izborila susret sa Španjolskom na Wembleyju u utorak (6.srpnja) u 21 sat.

Pokretanje videa...

Dalić i Rebić VIDEO
Kompletan raspored i rezultati Eura: Sve na jednom mjestu...
Kompletan raspored i rezultati Eura: Sve na jednom mjestu...

Belgija je odlučno krenula u susret, a prvo je splasnula u 13. minuti kada je pogodio Bonucci. Ali, samo na sekundu jer je VAR poništio njegov gol. No, u 31. minuti ništa nije moglo poništiti gol fantastičnog Nicole Barelle koji se odlično snašao na desnoj strani i opalio projektil iza leđa Courtoisa.

Euro 2020 - Quarter Final - Belgium v Italy

Golman madridskog Reala drugi je put išao po loptu u mrežu 44. minuti kada je Lorenzo Insigne spektakularno zabio s ruba šesnaesterca.

Euro 2020 - Quarter Final - Belgium v Italy

Sve je upućivalo na miran i zadovoljan razgovor Mancinija sa svojim izabranicima na predahu, a onda je Di Lorenzo pretjerao u borbi za loptu i Vinčič je dosudio diskutabilan penal na mladom Doki, a Lukaku je mirno realizirao najstrožu kaznu.

Euro 2020 - Quarter Final - Belgium v Italy

U drugom dijelu bilo je prilika na obje strane, ali nismo vidjeli golova pa su tako Talijani nastavili svoj put prema drugom naslovu europskog prvaka, koji su osvojili prije više od 50 godina.

Prvi će im na tom putu stajati Španjolci koji su u ranijem terminu izbacili Švicarce nakon lutrije penala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE EUROPSKOG PRVENSTVA 21.00 , Allianz Arena, München
Belgija
Lukaku 45' (p)
1 : 2
Italija
Barella 31' Insigne 44'
Sortiranje događaja

KRAAAAAAJ. Italija je u polufinalu Europskog prvenstva. Zasluženo je Robert Mancini slavio protiv imenjaka Martineza. 

Prvo poluvrijeme donijelo nam je puno uzbuđenja, dok u drugom dijelu nismo vidjeli gol. 

Barella i Insigne zabili su za Talijane, dok je za Belgiju zabio Lukaku.

 

90'

Imat ćemo pet minuta sudačke nadoknade.

84'

Kakva je igračina ovaj Doku.  Napravio je sada slalom između Talijana i snažno potegao, ali iznad gola. Nije ga slučajno stavio Roberto Martinez od prve minute. On je, inače, najmlađi igrač belgijske reprezentacije koji je nastupio u nokaut fazi Europskog prvenstva, kao i jedini tinejdžer koji je izborio penal na Euru još od Waynea Rooneyja 2004. 

77'

A joooj, šteta za Spinazzolu. Od previše htjenja i borbe jadan se ozlijedio. Inače, bio je najbolji igrač otvaranja Eura protiv Turske.

71'

Auuuu. Lopta je u fliperu mogla završiti u golu Talijana, ali na njihovu sreću odbila se na daleko od njihova gola. Lukaku je promašio loptu glavom s metra od gola. Belgijci su pojačali ritam, mogu li do izjednačenja?

Komentari 234