Obavijesti

Sport

Komentari 29

Najveća kazna opet Hajduku, a kažnjena i Lokomotiva jer su im navijači bacali topovske udare!?

Najveća kazna opet Hajduku, a kažnjena i Lokomotiva jer su im navijači bacali topovske udare!?
2

Neke su kazne prilično zanimljive. Splićani moraju u blagajnu HNS-a uplatiti 13.650, a Dinamo 7.450 eura. Lokomotivini "huligani" su također očito naljutili čelne ljude HNS-a...

VIDEO

DIsciplinki sudac Prve HNL Alan Klakočer donio je novčane kazne za utakmice 22. kola, a ovog puta kažnjeno je čak pet hrvatskih prvoligaša - Osijek, Lokomotiva, Istra, Dinamo i Hajduk.

Pokretanje videa...

dinamo 01:26

Najbolje su prošli Istra i Osijek koji su zbog pirotehnike svojih navijača na utakmici u Puli kažnjeni s 1250 (Istra) i 2250 (Osijek) eura. Najveću kaznu opet su "popili" Splićani koji će u blagajnu HNS-a za nove nepodopštine Torcide uplatiti 13.650 eura. Navijači Hajduka su protiv Slaven Belupa u nekoliko navrata palili strobove, bakle, dimne bombe, ali i izvjesili transparent “Mokošica White Boys“.

Zanimljivu kaznu dobila je i Lokomotiva, a tu priopćenje HNS-a prenosimo u cjelosti.

NK Lokomotiva se kažnjava zato što su na prvenstvenoj utakmici 22. kola Lokomotiva - Dinamo domaći navijači, smješteni na zapadnoj tribini, u 78. minuti bacili dva topovska udara te tijekom utakmice prema terenu bacali plastične čaše i papirnate držače za čaše, dok je gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na istočnoj tribini, u trećoj i 22. minuti bacila po jedan topovski udar, u 40. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila tri dimne kutije, u 48. minuti zapalila dvije bljeskalice, u 78. minuti zapalila dvadeset baklji i pet bljeskalica od kojih je jedna bljeskalica bačena u teren za igru,  u 88. minuti zapalila dvije bljeskalice, te jer su tijekom utakmice prema terenu bacali plastične čaše i papirnate držače za čaše, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.400 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na zapadnoj tribini u 90. + 3. minuti nakon odluke suca, s navijačima s istočne tribine uzvikivali "Cigani, Cigani“,  čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 3.200 eura

Na Poljudu sraz Hajduka i Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a

Prema tome navijači Lokomotive su na utakmici protiv Dinama optuženi za bacanje topovskih udara, plastičnih čaša i držača za plastične čaše, ali su i u 93. minuti sucu zajedno s Dinamovim navijačima na istoku (!?) uzvikivali "Cigani, Cigani". Bili smo na utakmici i te navijače Lokomotive priznajemo - nismo vidjeli. HNS očito jest.

Dinamo je zbog identičnih problema (bacanje čaša, držača za čaše, uzvicima sucima "Cigani, Cigani"), ali i bakljade na zapadnoj tribini kažnjen sa 7.450 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti