Sport

Komentari 3

Najvećem rivalu na centru su napisali svoj znak, nisu uspjeli očistiti ni bacačem plamena!

Najvećem rivalu na centru su napisali svoj znak, nisu uspjeli očistiti ni bacačem plamena!

Navijači Hannovera 96 preko noći su provalili na teren Eintrachta iz Braunschweiga, a toliko se mrze da je Braunschweig u priopćenju stavio da su nepoznate osobe na centru napisale 95+1 jer ne žele izgovoriti 96

Derbi Hannovera i Braunschweiga ide u red najvećih u Njemačkoj. Nije toliko razvikan kao Bayern - Borussia, Boca - River ili slično, no po mržnji je u svjetskom vrhu. Uoči nadolazeće utakmice, koja se igra 19. ožujka, huligani iz Hannovera provalili su na teren i nekakvim kemikalijama, kako piše u policijskom izvješću, na centru napisali svoj znak "96".

Ta kemikalija bila je toliko jaka da domaćini uz silan trud i napor nisu uspjeli očistiti niti ukloniti sporni broj. Išli su toliko daleko da su probali i sa bacačem plamena, no ništa nije pomoglo pa je utakmica Braunschweiga i Heddenheima igrana uz vidljiv znak 96 na centru. Očito su počinitelji znali čime će "ugravirati" 96 jer domaćin ga nikako nije uspio maknuti. 

Pokušali su zaista sve, no očito nisu imali dosta vremena jer je utakmica protiv Heddenheima bila u 13.30 sati. 

Kako ništa nije pomoglo, čelnici Braunschweiga odlučili su iznad znaka 96 na centru napisati "Nein, danke" odnosno "ne, hvala". 

- Na naš stadion netko je provalio i unutar kruga kemikalijama napisao 95+1. Probali smo sve učiniti kako bismo uklonili ovo gnjusno djelo, no nismo uspjeli. Utakmica protiv Heddenheima će se igrati, bez obzira na ovaj skandal - napisali su priopćenje čelnici Braunschweiga.

Hannover 96 - Eintracht Braunschweig

Kao što vidite, mržnja ta dva kluba je tolika da u priopćenju ne žele ni napisati broj 96, pa su izveli na način 95+1. 

Hanover: Zalutala svinja s navija?kim obilježjima u policijskoj postaji ?eka vlasnika

Skandali i tučnjave redovita su koreografija na derbijma ove dvije momčadi, a svijet su zgrozili prije deset godina. Nakon što je Robert Enke, golman Hannovera, podletio pod vlak i poginuo, huligani Braunschweiga su na ulicu poslali svinju na koju su stavili šal Hannovera, napisali broj 96 i s druge strane broj 1, aludirajući na Enkea.

Hanover: Zalutala svinja s navija?kim obilježjima u policijskoj postaji ?eka vlasnika

Njemačka javnost se zgražala no policija nikad nije uhvatila počinitelje. 

Inače, svinja je sa šalom poslana na autocestu, a srećom, vozači su je na vrijeme uočili, zaustavili promet i pozvali policiju koja je nesretnu svinju odvela u prihvatilište za životinje. 

Hanover: Zalutala svinja s navija?kim obilježjima u policijskoj postaji ?eka vlasnika

Inače, te 2013. odigran je njihov prvi derbi nakon 37 godina, pa je specijalna policija imala pune ruke posla. Huligani iz Hannovera tada su u gradu postavili 11 križeva žuto plave boje, aludirajući na boju Braunschweiga i napravili ogroman lijes.

Hannover: Bundesliga, Hannover 96 - Eintracht Braunschweig

Tučnjava je bilo po cijelom gradu, razbijeno je nekoliko kafića, a policija je uhitila više od 100 huligana s obje strane. 

Najčitaniji članci