Obavijesti

Sport

Komentari 57

Petković: Najviše me se dojmio onaj nevoljki 'Dinamo, Dinamo'. Dalić? Pogrešno ste me citirali...

Petković: Najviše me se dojmio onaj nevoljki 'Dinamo, Dinamo'. Dalić? Pogrešno ste me citirali...

Jedan od najljepših golova, ali važnije mi je što je bitan i što znači Ligu prvaka. Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri i to je bitno, moj gol nije, rekao je Bruno Petković nakon plasmana u Ligu prvaka

VIDEO

Navijači su ga uzeli za zub, mnogi ga kritiziraju i spočitavaju mu nedostatak volje. Nekada djeluje nonšalantno, nezainteresirano, ali kada zabljesne, pokaže svima o kakvoj klasi je riječ. Prije nekoliko dana su ga izviždali, a sada su mu se mogli samo nakloniti.

Pokretanje videa...

Bacio nogu 00:57

Dinamo je slavio 4-1 protiv Bodo/Glimta nakon produžetaka i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka nakon tri godine, ali igrač utakmice bio je čudesni Bruno Petković. Rastrčano i razigrano od prve minute, sudjelovao je kod prvog gola, a onda magija. Primio je loptu leđima okrenut golu i spektakularno pogodio škaricama za 2-0. 

Champions League Qualifying - Play-off Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Bodo/Glimt

- Jedan od najljepših golova, ali važnije mi je što je bitan i što znači Ligu prvaka. Rezultat je primaran, moj gol nije. Prvo poluvrijeme smo dominirali, dali smo im previše posjeda u nastavku, previše ulazaka u našu trećinu, prije ili kasnije poklekneš. Patiš se, nema smisla forsirati i ganjati kada vidimo da nismo u najboljem trenutku. Najbolje se povući, pričekati, to smo napravili. Teško je trpjeti i trčati za njima, rezultat je jedini bitan, tako smo se postavili i došli do željenog cilja - rekao je sjajni Petković za HRT.

Dinamo je potonuo u nastavku. Norvežani su dominirali terenom pa to okrunili golom u 70. minuti. Pritisnuli su do kraja, ali 'modri' su izdržali do kraja regularnog dijela pa se junački podignuli u produžecima te zabili dva gola za Ligu prvaka. 

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt

Petković je posljednjih nekoliko utakmica odigrao sjajno, konačno se vraća onaj stari njegov sjaj. 

- Vraćam se u formu? To je na vama da odlučite, ja sam da radim svoj posao i da ispunjavam zadatke. Vi ocijenite je li Petković dobar ili nije. Nije toliko burno slavlje u svlačionici jer su noge teško, ispraznili smo se emotivno, vidjeli ste četvrti gol, cijela klupa trči uz Drmića, posebne emocije, momčad je ovo izvukla na karakter - rekao je Petković.

Čačić je morao mijenjati nekoliko igrača zbog ozljede, a ostali su kopnuli snagom. Falilo je energije, nakupio se umor i Dinamo je izgledao tromo i neprepoznatljivo u nastavku. Ipak, pokazali su karakter i podignuli se. 

Slavlje Dinama nakon što su izborili  grupnu fazu Lige prvaka

- Pali smo u snazi? Sve je stvar karaktera, fizička sprema ti pomaže, ali kada noge ne idu, izvlačiš na karakter. Spremili smo se najbolje moguće unatoč velikom broju utakmica, svi su dali maksimalni doprinos, zato smo kao ekipa, bez obzira što smo pali u drugom dijelu i izgledali loše, ali ekipa je izvukla.

A gromoglasni huk sa sjevera nije jenjavao svih 120 minuta. I kada je Dinamo briljirao i kada je Dinamo pao i potonuo, orilo se s tribina i to je ono što je dalo dodatnu snagu igračima. 

- Najviše me se dojmilo onaj nevoljki 'Dinamo, Dinamo', kad su vidjeli da nam ne ide, da smo pali i da Bodo dominira, ali taj Dinamo, to nešto, sjever koji je bio 120 minuta glasan, nisu se gasili, nosili su nas. Čudo jedno - rekao je Petković koji se zahvalio navijačima. 

Bruno Petković bio je rječit i na konferenciji za medije.

- Odlično poluvrijeme, dominirali smo, osjećali smo se sigurno, samopouzdano, ali i u prvom smo poluvremenu osjetili da igraju dobar sistemski nogomet i teško je ići u presing, nije bilo potrebno previše riskirati. Patili smo cijelo drugo poluvrimeme i kad smo primili gol nastavili smo patiti, nema potrebe gubiti glavu, jurcati, kad smo vidjeli da nemamo energiju. Nije to stvar fizičke spreme nego ti gol sruši samopouzdanje, pokoleba, ispadnete iz tračnica, ali znali samo da će nas proći i da možemo izvući na karakter jer smo ekipa. Kvalitetniji smo od Boda, ali izvukli smo na karakter. I navijači... znači puno kad znaš da si 20 minuta bez lopte, ali čuješ, makar nevoljko, "Dinamo, Dinamo". Znam da im je drago da imamo loptu, igramo ofenzivno, bez obzira što neki kažu 'Igrajte muški pa padnite', pustite to, rezultat se piše, Dinamo je u Ligi prvaka - kazao je Petko.

Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Ligu prvaka, GNK Dinamo - FK Bodo/Glimt

Je li mu ovo najdraži gol u karijeri?

- Najdraža utakmica, najdraža pobjeda... Nikad nisam stavljao svoj učinak ispred momčadi. Najdraža mi je pobjeda, da!

Kakva je uloga Čačića u tvom povratku u formu i jesu li te motivirale Dalićeve ohrabrujuće izjave, iako te ne zove?

- Svaki trener ima neki utjecaj na svakog igrača, osjeti se kad ti trener da dodatnu mirnoću, povjerenje, to je jako bitno. Možda je to danas Čačić, sutra netko drugi, trener ti da smjernice, neke stvari, ali nogomet znaš ili ne znaš igrati, neke stvari možeš popraviti, neke ne. Neke stvari su na psihološkoj bazi, promjene u odnosu trenera i igrača, prema svlačionici, sigurno pomognu. Naravno da trener ima najveću ulogu u svakoj momčadi, kad vidite da momčad pobjeđuje na karatker, vidiš da je kohezija u svlačionici.

Petku su treće škarice u Dinamu bile samo šlag, a za Ligu prvaka - hitno u nabavku lijevog beka!
Petku su treće škarice u Dinamu bile samo šlag, a za Ligu prvaka - hitno u nabavku lijevog beka!

Dalić?

- Prošli put ste me pogrešno citirali. Ja sam maksimalno motiviran, bez obzira kako me vidite, znam što radim, koliko se trudim, sebe dajem i koliko želim neke stvari, najprije s Dinamom, a onda i s reprezentacijom, ispunjavam zadatke koje stave pred mene. A trener i izbornik odlučuju.

- Nismo bili iznenađeni reakcijom Boda u drugom dijelu, nego zbog grešaka u komunikaciji, lošijih iskakanja i slabije energije nismo mogli izaći u presing. Igraju lijepo, možda puno riskiraju, ali stvarno su dobra momčad, vjerojatno i podcjenjena. Nismo ih podcijenili, niti su nas iznenadili, odigrali su jako dobro - rekao je Petković i dodao:

- Kad ste umorniji, kad su teže noge, teško je preuzimati protiv momčadi koja ovako igra, fali zraka pa je teško iskomunicirati. Bodo stvarno igra lijep, malo riskandatn, ali lijep nogomet i teško im je ući u presing.

POGLEDAJTE VIDEO: PUT PREKO ATLANTIKA S IVICOM KOSTELIĆEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade