Obavijesti

Sport

Komentari 544

Dinamo zapeo u Varaždinu: Bivši hajdukovac zabio za bod!

Dinamo zapeo u Varaždinu: Bivši hajdukovac zabio za bod!
12

Nakon tri uzastopne pobjede, Dinamo je kiksao kod Varaždina u 4. kolu HNL-a! Hrvatski prvak poveo je golom Špikića krajem prvog dijela, a konačnih 1-1 postavio je Michele Šego

Dinamo i Varaždin nisu impresionirali vrhunskom izvedbom, ali ne treba zanemariti utjecaj teških vremenskih uvjeta i velike vrućine koja je zasigurno sputavala igrače. Dinamovi igrači su nešto više imali loptu u nogama, ali s njom nisu puno toga napravili pa su više od pola sata ostali bez udarca u okvir vrata koja je branio bivši hrvatski reprezentativac Oliver Zelenika.

Pokretanje videa...

Goran Adamovski Dinamo 00:25

S druge strane, Varaždinci su bili najopasniji iz kontranapada, ali i njima je nedostajalo konkretnosti u napadačkoj trećini terena. Tako je u 8. minuti Makedonac Agon Elezi pucao s 20-ak metara po sredini gola, ravno u ruke Dominika Livakovića koji je u Varaždinu bio Dinamov kapetan, jer je Arijan Ademi utakmicu promatrao s klupe za pričuve.

Po domaća vrata najopasniji Dinamov igrač u prvom poluvremenu bio je Luka Ivanušec koji je u 34. minuti uputio prvi udarac gostiju unutar okvira, ali je Zelenika bio spreman. Četiri minute poslije Špikićev udarac je glavom blokirao Postonjski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

I kad se činilo da ćemo dočekati kraj prvog dijela bez pogodaka, Dinamo je poveo. Akcija je počela na oko 40 metara od domaćeg gola, gdje je Boško Šutalo uzeo loptu u čvrstom duelu i proslijedio Ivanušecu, koji je dao dalje u lijevo do Bočkaja. On je pogledao i lijevom nogom ubacio na drugu vratnicu, gdje je u skoku najviši bio Špikić i glavom pogodio suprotan kut. Zelenika je uspio samo vršcima prstiju skrenuti loptu, ali nedovoljno da bi spriječi gol.

Varaždin i Dinamo sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a

Domaća momčad je odlučnije izašla na početku drugog poluvremena. U svlačionici su na poluvremenu ostali Peco i Brodić, a ušli su Kolarić i Šego, što će se pokazati punim pogotkom.

U Dinamu su prvi put protrnuli u 51. minuti kad je udarac Elezija sa 20-ak metara liznuo gornji dio grede. Samo tri minute poslije iz slične pozicije je opalio Venecuelanac Andris Herrera, ali se obranom istaknuo Livaković.

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

U 58. minuti dalekometnim udarcem pokušao je na drugoj strani i Luka Ivanušec, ali je i Oliver Zelenika bio na visini zadatka.

U 63. minuti domaćima se isplatio agresivniji pristup u drugom dijelu. Varaždinci su odigrali odličnu akciju u kojoj je Herrera odličnom loptom pronašao Michelea Šegu koji je bio na rubu kaznenog prostora. Lopta mu je dolazila po travnjaku, Šego je bez razmišljanja, iz prve, desnom nogom gađao suprotan kut i pogodio pokraj nemoćnog Livakovića za 1-1.

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Bio je to prvi pogodak Varaždinaca pred svojim navijačima u povratničkoj sezoni u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Ante Čačić je svoj napad osvježio u drugom poluvremenu ubacivanjem Josipa Drmića i Mahira Emrelija, a igru su napustili Petković i Oršić. Emreli je dvaput pokušavao ugroziti Zeleniku, ali je jednom domaći vratar lakoćom obranio, a drugi put je azerbajdžanski reprezentativac pucao pokraj vratnice.

Iako se domaća momčad nakon 70. minute povukla i više razmišljala o zatvaranju prilaza svojim vratima, nije ni Varaždin bio bez prilike za drugi pogodak. Najbliži je tome bio Lamine Ba u 85. minuti, kad je njegov udarac sa 10-ak metara ispod grede izvukao Livaković.

Dinamovi pokušaji da dođe do pobjedničkog pogotka bili su prilično jalovi. U četvrtoj minuti sučevog dodatka Josip Drmić je okrenuo svog čuvara u kaznenom prostoru, ali mu je lopta malo pobjegla, dovoljno da prvi do nje dođe Zelenika.

U subotu su na rasporedu nove dvije utakmice 4. kola u kojima će Slaven Belupo ugostiti Šibenik od 18.55 sati, dok će od 21 sat u Puli igrati Istra 1961 i Osijek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 4. KOLO 20:00 , Varaždin
Varaždin
Šego 63'
1 : 1
Dinamo
Špikić 45+1'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaaaaaaaaaj! Varaždin je apsolutno zasluženo osvojio veliki bod protiv Dinama. Beskompromisno su ušli u susret, hrabro i čvrsto na svaku loptu, nisu dopustili 'modrima' da se razmašu i na kraju uzeli bod! Špikić je donio vodstvo Dinamu krajem prvog dijela, a konačnih 1-1 postavio je Šego!

90+4'

Kakva šansa ovo je bila! Baturina je poslao sjajnu loptu u prostor za Drmića koji je okrenuo svog čuvara i izašao sam na Zeleniku, ali spetljao se, lopta mu je pobjegla i golman Varaždina uhvatio je loptu. 

90'

Punim intenzitetom igraju cijelu utakmicu, vijaju igrače Dinama, ali domaćini i dalje imaju snage. Dinamo pritišće, vodi igru, ali teško dolazi do prilike. Zaista još jedna sjajna predstava Varaždinaca.

Još pet minuta sudačke nadoknade. 

85'

Sjajna prilika za Varaždin. Nakon niza odbijanaca, lopta je došla do Lamine Baa koji je opalio po golu, ali Livaković je odbio u korner. 

I ne posustaju domaćini iako imaju zasad veliki bod, nakon dominacije Dinama, sada su i oni pritisnuli na krilima navijača koji ih guraju u napad s uzvicima 'hoćemo pobjedu!'

80'

Sjajna prilika za Dinamo i opet Emreli. Došao je do lopte na lijevoj strani šesnaesterca pa opalio iz prve u donji desni kut, no lopta je otišla malo pored gola. Protestirao je Drmić koji je tražio loptu. 

Komentari 544