Sport

Komentari 11

Napadač koji je bocom pogodio Payeta dobio 6 mjeseci zatvora

Napadač koji je bocom pogodio Payeta dobio 6 mjeseci zatvora

Bio je to treći incident u Lyonu ove sezone, a disciplinska komisija francuske lige zabranila je dolazak gledatelja do zaključenja istrage. Najavljeno je i povećanje broja nadzornih kamera

Napadač koji je u nedjelju bocom pogodio Dimitrija Payeta (34) tijekom utakmice francuske lige između Lyona i Olympique Marseillea osuđen je danas na šest mjeseci zatvora.

Ligue 1 - Olympique Lyonnais v Olympique de Marseille

Također, 32-godišnjaku je zabranjen ulazak na stadion Lyona na razdoblje od pet godina.

Derbi 14. kola između Lyona i Marseillea prekinut je već u 5. minuti susreta, kada je gostujući igrač Dimitri Payet pogođen je punom plastičnom bocom u glavu pa je sudac odlučio odvesti oba sastava u svlačionicu.

Incident u Lyonu bio je treći ove sezone, zbog navijačkih nereda prekinut je bio i dvoboj Nice - Marseille u kolovozu, a blizu prekida iz istog razloga bio je i susret Lens - Lyon u rujnu.

Ligue 1 - Olympique Lyonnais v Olympique de Marseille

Disciplinska komisija francuske lige stiga je naložila kako će Lyon sve svoje utakmice do zaključenja istrage oko incidenta igrati bez gledatelja.

Francuzi su najavili kako se razmatraju mjere poput zabrane dolazaka navijača na stadione, povećanje broja nadzornih kamera i razjašnjavanje ovlasti vezanih uz to tko ima pravo otkazivanja utakmica u slučaju nasilja.

Najčitaniji članci