Sport

Komentari 75

Napali su Özila nožem! Sead Kolašinac spasio mu je život

Napali su Özila nožem! Sead Kolašinac spasio mu je život

Njemački nogometaš Mesut Özil napadnut je u Londonu kada se vozio u svome Mercedesu kojega su mu pljačkaši pokušali otuđiti. Srećom, njegov bosanskohercegovački suigrač nije imao straha....

Mesuta Özila napala su dvojica  pljačkaša koji su ga dočekali i napali noževima. U pomoć mu je pristigao suigrač, reprezentativac BiH Sead Kolašinac. 


Ozil se u trenutku napada vozio kroz London kada su razbojnici pokušali oteti njegov crni Mercedes G klase. Kolašinac je izašao iz automobila te krenuo prema razbojnicima kako bi spasio suigrača.

Pogledajte video:

Iz policije su vezano za ovaj slučaj izjavili:

- Policija je pozvana oko 17 sati u četvrtak na Platts Lane NW3 zbog pokušaja pljačke. Pljačkaši su bili na motociklima i pokušali su orobiti čovjeka koji je vozio automobil - izjavili su, a potom nastavili:

- Vozač i suvozač su uspjeli iz ove situacije otići bez ozljeda prema restoranu gdje su razgovarali s policijskim dužnosnicima. Uhićenja nije bilo, a istraga je u tijeku - poručuju iz policije.

Ozil je ostavio automobil na cesti i pobjegao u obližnji turski restoran gdje je ga je osoblje prepoznalo. Konobari i i kuhari su pritrčali kako bi pomogli igraču te su potrčali za napadačima.

Najčitaniji članci