Sport

Komentari 24

Napali su policajce i uništavali: Desetorica osječkih huligana bi mogla dugo ostati iza rešetaka

Napali su policajce i uništavali: Desetorica osječkih huligana bi mogla dugo ostati iza rešetaka

Jedan maloljetnik i još devetorica huligana od 22 do 52 godine starosti identificirani su kao izgrednici u velikom sukobu s policijom nakon utakmice Osijeka i Lokomotive. Svi su privedeni

Nogometaši Osijeka u subotu se nisu dokopali kvalifikacija za Lige prvaka, izgubili su od Lokomotive 2-1, a domaći huligani pokušali su provaliti na stadion i sukobili se s policijom.

Nakon jednoga uhićenoga dan poslije incidenta, pregledom videosnimke i dodatnim kriminalističkim istraživanjem policija je identificirala još desetoricu izgrednika koji imaju redom 22, 30, 31, 33, 35, 38, 47, 49 i 52 godine, a jedan je i maloljetnik.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukob Kohorte i policije na Gradskom vrtu

Svi su oni privedeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, izazivanje nereda i oštećenje tuđe stvari. Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku.

Za izazivanje nereda prijeti im kazna od šest mjeseci do pet godina, za napad na policajce od šest mjeseci do osam godina, a za uništenje tuđe stvari od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Osječko-baranjska policija pretresla je pet domova i drugih prostorija gdje je pronašla odjeću i navijačke rekvizite korištene tijekom nereda.

POGLEDAJTE VIDEO: Huligani na ulicama Osijeka

Jedan ranije privedeni proglašen je krivim za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, kažnjen je s 5000 kuna, u idućih godinu dana ne smije na utakmice Osijeka i hrvatske reprezentacije u Hrvatskoj i inozemstvu i mora se redovito javljati na policiju.

O brutalnosti sukoba dijela Kohorte i policije svjedoči snimka policajca iz unutrašnjosti stadiona, objavljena dan nakon nereda, kojima je svjedočila i naša novinarka. Letjele su cigle i prometni znakovi, a osam policajaca je ozlijeđeno.

Najčitaniji članci