Obavijesti

Sport

Komentari 11

Rijeka kakvu navijači zaslužuju!

Rijeka kakvu navijači zaslužuju!
1

Rijeci se ne može oduzeti ni 0,5% zasluženosti pobjede, ne bi smjela poletjeti nakon nove pobjede nad prvacima jer Dinamo je danas momčad koju Bijeli mogu ne 'samo' pobijediti nego se s njom i nadigravati

VIDEO

Rijeka se protiv prvaka vratila svojoj igri, pobjedama i - mjestu koje joj (neovisno o raspletu finala Kupa s Lokomotivom) nosi plasman u Europu!

VIDEO: Riječko slavlje nakon trijumfa

Pokretanje videa...

00:32

Kad je voda je već došla do grla, Simon Rožman i igrači našli su načina uzeti tri boda protiv rasplinutih Modrih. Jer Rijeka je napokon pokazala dio one čvrstine i okomitosti koja ju je krasila prije korona-pauze, a ovaj Dinamo... Nema veze s onim koji je, s Olmom i Petkovićem u sastavu, pomeo travnjak Rujevice s Bijelima.

Naravno, Dinamo je uvijek Dinamo (apsolutni dominator hrvatskog nogometa) pa je večer inspiracije morao imati i mlađahni golman Ivor Pandur (20), a Rijeka si je čak mogla dozvoliti i promašeni totalni zicer kod 2-0 (Lončar u 62').

Rijeci se ne može oduzeti ni 0,5% zasluženosti pobjede. Igrači i Rožman zaslužuju čestitke na (napokon) dobroj igri i rezultatu kojim su vratili jasnu i glasnu podršku predsjednika Miškovića koji svojim vođenjem kluba skida sve bespotrebne dodatne terete s leđa struke i momčadi.

S druge strane, istina je i da se ne bi smjelo pretjerano poletjeti nakon druge Rožmanove pobjede nad Dinamom jer ovi Modri su se na Kvarneru pokazali kao momčad koja u ovom trenutku nije ni blizu npr. Lokomotivi i(li) Osijeku, a Rijeka ne 'samo' da ih može pobijediti nego s njima i - igrati nogomet.

Pavičić je protiv 'svojih' Zagrepčana odigrao najbolju utakmicu ove sezone, Čolak 'isprovocirao' prvi, a zabio drugi gol, kapetan Franko asistirao kod oba gola, Filip Braut (18 godina!) povukao sjajni solo i zapravo bio najzaslužniji za 1-0, stoperi napokon izgledali prvoligaški, zbijeni i koncentrirani, a Halilović i Lončar u sredini nanizali silne kilometre i bili kakvi trebaju biti u baš svakom duelu.

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu HT Prve lige

Drugo mjesto ove će sezone Riječanima vjerojatno ispasti nedostižno, ali Hajduk se večeras preskočilo, a kako u sljedećem kolu Bijeli idu u Zaprešić, a Bili u Maksimir... Riječka pobjeda nad Dinamom mogla bi biti ključna prije obračuna Rijeke i Hajduka na Poljudu 19. srpnja.

Rijeka ima opciju više: svoju euro-opciju može tražiti i kroz finale Kupa. A Hajduku bi, vrlo lako moguće, Europu mogla donijeti jedino činjenica što će osvajač Kupa, bilo Rijeka-bilo Lokomotiva, ionako biti iznad njega, na europskim pozicijama!

Na Kvarneru je pao jedan rijetko loš i bezopasni Dinamo, ali... To su Dinamovi problemi. Rijeka, baš kako joj je poručio, presidente: ide po još jednu europsku sezonu, a onda i po još jedna trofej. Bila je ova jedna sjajna i slatka kvarnerska nogometna nedjelja!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija