Obavijesti

Sport

Komentari 39

Kakav borac! Neuništivi Damir Martin u nevjerojatnoj završnici osvojio broncu u samcu!

Kakav borac! Neuništivi Damir Martin u nevjerojatnoj završnici osvojio broncu u samcu!
5

Fantastični Damir Martin donio je Hrvatskoj šestu medalju na Igrama u Tokiju! U nevjerojatnoj završnici naš veslač dao je posljednji atom snage i pobjegao 15 stotinki Dancu Nielsenu za olimpijsku broncu

Kakvo finale, kakva završnica, naš veslač Damir Martin (33) ima brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Vukovarčanin je u posljednjih 500 metara zaostajao dvije sekunde za trećim mjestom, a onda je upalio motore, dao cijelog sebe u svaki zaveslaj i izvukao nemoguće. Kroz cilj je prošao (6:42.58) kao treći s 15 stotinki prednosti ispred Danca Nielsena.

Zlato je osvojio Grk Stefanos Ntouskos (6:40.45), a srebro Norvežanin Kjetil Borch (6:41.66).

Rowing - Men

Martin je odlično taktički odveslao finale, na polovici utrke je zaostajao oko dvije sekunde za vodećim trojcem, uz Ntouskosa i Borcha u vrhu je bio i Danac Sverri Nielsen, a slična je situacija bila i 500 metara prije cilja. No, u samoj završnici je Danac je počeo posustajati, a Martin je pojačao. Krenuo je kao da su ga iz torpeda izbacili, zatvorio oči i 'jeo' veslima japansko jezero. Malo po malo približavao se Dancu, a onda ga tik do cilja i prestigao! Došao 15 stotinki prije za još jednu veliku medalju.

Tokio: Damir Martin plasirao se u finalnu utrku samaca

U posljednjih 500 metara stalo je posljednjih pet godina njegove karijere, brojne ozljede, krvavi treninzi, ono nesretno zlato koje mu je izbjeglo u Riju za nekoliko tisućinki. Moralo ga je nagraditi. 

Rowing - Men

To je treće olimpijsko odličje za 33-godišnjeg Martina, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te srebra u samcu iz Rio de Janeira 2016. Usto ima i dva naslova svjetskog prvaka iz četverca na pariće (2010, 2013) te dva europska zlata u samcu (2015, 2016).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
MARTIN BRONČANI!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Kakva završnica nevjerojatnog Damira Martina, uspio je prestići Nielsena i osvojiti broncu! Bravo, majstore!!!!!!!! Zaostajao je dosta, ali u posljednjih 500 metara upalila se mašina. Dao je posljednji atom snage, dao je cijelog sebe u svaki zaveslaj i odvojio medalju!

Bio je brži za 15 stotinki i osvojio treću medalju na Olimpijskim igrama. Prva srebrna je došla 2012. godine u Londonu u četvercu na pariće, a druga prije pet godina u Riju u samcu. 

ZAVRŠNICA UTRKE

Posljednjih 500 metara, krenuo je žestoko Martin. Idemo po medalju!

2.50

Šteta, Martin je ispustio treće mjesto nakon 1000 metara. Grk Ntouskosk pojačao je tempo kao iz rakete ispaljen. Prestigao je hrvatskog veslača, ali i Norvežanina i Danca pa preuzeo prvo mjesto. Idemo, Damire!

MARTIN ZASAD TREĆI

Nakon 500 metara Martin drži sjajno treće mjesto! Danac Nielsen nametnuo je žestok ritam i odmah iskočio naprijed, prati ga Norvežanin Borch, odmah do njih je Damšo. Bori se s Grkom za treće mjesto. 

KRENULA UTRKA!

I krenulo je finale muškog samca, sretno Martine!

Djeluje baš fokusirano, snažno i motivirano, svjestan je da je ovo velika šansa za medalju, a i sam je izjavio kako je spreman kao zmaj.

Idemo to pretvoriti u medalju. Sretno, Damire!

Komentari 39