Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
109 komentara

Otto: Luka je najbolji? Ni blizu! Ćiro: Veći od Bobana i Šukera

Zamolili smo nekoliko cijenjenih trenera i bivših izbornika da nam odgovore "Je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena". Evo što su rekli...

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL/Luka Stanzl/PIXSELL/REUTERS/Antonio Bronic ANTONIO BRONIC
109 komentara

Da vas je netko prije dvije godine pitao tko je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti vjerojatno biste birali između Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog ili Davora Šukera. Oni stariji bi nadodali Stjepana Lamzu, Dražana Jerkovića... No ono što je Luka napravio u posljednje dvije godine je senzacionalno.

 

Gotovo svaku utakmicu najbolji je hrvatski igrač, odveo je Hrvatsku na Euro u Francusku, gdje je briljirao, te nas je odveo i u Rusiju. Stoga, zamolili smo nekoliko cijenjenih trenera i bivših izbornika da nam odgovore "Je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena".

- Apsolutno DA. Nema se što dodati. Najbolji je - kratko je rekao Igor Štimac, koji je bio hrvatski izbornik od 2012. do listopada 2013.

Štimac je bio član Vatrenih, igrao je zajedno sa Šukerom, Bobanom i Prosinečkim, bio je jedan od najboljih stopera Europe, a kasnije je u reprezentaciji i trenirao Luku Modrića, što ga stavlja u red vrlo kompetentnih.

Miroslav Ćiro Blažević nije nikad trenirao Luku Modrića. Ni u reprezentaciji, ni u klubu. Ali je najuspješniji hrvatski izbornik. Za Ćiru nema dvojbe.

- Koliko god bio subjektivan, tom se malom moramo nakloniti. On je za Hrvatsku bolji ambasasdor od svih naših ambasadora diljem svijeta... Što je sve napravio, to je zaista fantastično. Zbog toga se može smatrati najvećim hrvatskim nogometašem u povijesti - smatra Ćiro Blažević.

Otto Barić bio je hrvatski izbornik od ljeta 2002. do ljeta 2004. Za njega Luka nije najveći.

- Najviše je uspio, ali da je najveći... Ma niti čut' da je bio najbolji. Pa znate što je Josip Skoblar bio? Luka je jedan od najboljih, u vrhu je, ali ne, ne mogu reći da je najbolji hrvatski nogometaš. Bilo je takvih, pa i boljih - smatra Barić.

Ipak, Luka je bio trostruki klupski prvak Europe, što nije uspjelo niti jednom hrvatskom nogometašu. No, niti Zlatko Kranjčar, još jedan bivši hrvatski izbornik ne vidi Luku najvećim.

- Jedan od najvećih, ali ne bih baš rekao i najbolji. Uvijek smo imali velike igrače. Gledajući kvalitetu i personality, po meni su Boban, Prosinečki i Šuker ispred, kaže Cico Kranjčar.

Naravno, mišljenje smo potražili i kod Slavena Zambate, jednog od onih koje Otto Barić smatra najvećima u povijesti.

- Luka je sjajan, u rangu je Prosinečkog, Bobana, Šukera i Vukasa. Pa i Skoblara. Međutim, za mene je najbolji Željko Perušić iz Dinama, kaže Zambata.

Naši partneri pišu
Message