Obavijesti

Sport

Komentari 109

Otto: Luka je najbolji? Ni blizu! Ćiro: Veći od Bobana i Šukera

Otto: Luka je najbolji? Ni blizu! Ćiro: Veći od Bobana i Šukera
1

Zamolili smo nekoliko cijenjenih trenera i bivših izbornika da nam odgovore "Je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena". Evo što su rekli...

VIDEO

Da vas je netko prije dvije godine pitao tko je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti vjerojatno biste birali između Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog ili Davora Šukera. Oni stariji bi nadodali Stjepana Lamzu, Dražana Jerkovića... No ono što je Luka napravio u posljednje dvije godine je senzacionalno.

 

Gotovo svaku utakmicu najbolji je hrvatski igrač, odveo je Hrvatsku na Euro u Francusku, gdje je briljirao, te nas je odveo i u Rusiju. Stoga, zamolili smo nekoliko cijenjenih trenera i bivših izbornika da nam odgovore "Je li Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena".

- Apsolutno DA. Nema se što dodati. Najbolji je - kratko je rekao Igor Štimac, koji je bio hrvatski izbornik od 2012. do listopada 2013.

Štimac je bio član Vatrenih, igrao je zajedno sa Šukerom, Bobanom i Prosinečkim, bio je jedan od najboljih stopera Europe, a kasnije je u reprezentaciji i trenirao Luku Modrića, što ga stavlja u red vrlo kompetentnih.

Miroslav Ćiro Blažević nije nikad trenirao Luku Modrića. Ni u reprezentaciji, ni u klubu. Ali je najuspješniji hrvatski izbornik. Za Ćiru nema dvojbe.

- Koliko god bio subjektivan, tom se malom moramo nakloniti. On je za Hrvatsku bolji ambasasdor od svih naših ambasadora diljem svijeta... Što je sve napravio, to je zaista fantastično. Zbog toga se može smatrati najvećim hrvatskim nogometašem u povijesti - smatra Ćiro Blažević.

Otto Barić bio je hrvatski izbornik od ljeta 2002. do ljeta 2004. Za njega Luka nije najveći.

- Najviše je uspio, ali da je najveći... Ma niti čut' da je bio najbolji. Pa znate što je Josip Skoblar bio? Luka je jedan od najboljih, u vrhu je, ali ne, ne mogu reći da je najbolji hrvatski nogometaš. Bilo je takvih, pa i boljih - smatra Barić.

Ipak, Luka je bio trostruki klupski prvak Europe, što nije uspjelo niti jednom hrvatskom nogometašu. No, niti Zlatko Kranjčar, još jedan bivši hrvatski izbornik ne vidi Luku najvećim.

- Jedan od najvećih, ali ne bih baš rekao i najbolji. Uvijek smo imali velike igrače. Gledajući kvalitetu i personality, po meni su Boban, Prosinečki i Šuker ispred, kaže Cico Kranjčar.

Naravno, mišljenje smo potražili i kod Slavena Zambate, jednog od onih koje Otto Barić smatra najvećima u povijesti.

- Luka je sjajan, u rangu je Prosinečkog, Bobana, Šukera i Vukasa. Pa i Skoblara. Međutim, za mene je najbolji Željko Perušić iz Dinama, kaže Zambata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica