Sport

Komentari 60

Trener Hiberniana: Rijeka? Pa teže protivnike imamo u ligi

Trener Hiberniana: Rijeka? Pa teže protivnike imamo u ligi

Rijeka od 20:45 igra prvi susret 3. pretkola Konferencijske lige kod Hiberniana. Škotima je to 100. europska utakmica, nakon 16 godina završili su u Top 3 i - pršte optimizmom

Prijelazni rok, dolazak Vučkića (Real Zaragoza), a odlazak Murića (Al Ain) i svi transferi koji će se tek dogoditi: na par su 'na ledu'. Rijeka ima borbu za Europu, u zadnjih šest godina - treći put u Škotskoj.

VIDEO: Pogledajte stadion na koji istrčava Rijeka

Goran Tomić ne može računati na šestoricu igrača (Bušnja, Stanić, Merkulov, Galešić, Mudražija, Vuk), a njegov kolega s klupe Hiberniana, Jack Ross, na travnjak neće slati 19-godišnjeg lijevog bočnog Josha Doiga.

Razlog: oko igrača se vrti Arsenal, Nottingham Forest sprema ponudu od 5 milijuna eura i dečku je glava svugdje samo ne u Edinburghu. Ali 'zeleni' su prije mečeva s Rijekom: puni optimizma.

Nakon 16 godina Hibsi su završili među prva tri u škotskom Premiershipu, prva utakmica 3. pretkola Konferencijske lige s Rijekom bit će im jubilarna 100. europska u klupskoj povijesti, gradski rivali Hearts tek su povratnici u Premiership.

Pa je, u tom moru optimizma, šef struke Jack Ross sve rekao već svojom prvom rečenicom o Rijeci:

- Dobra je to momčad i dobro su ušli u sezonu, ali... Veće mi izazove imamo u domaćoj ligi. Dakle: Rijeka je težak, ali sigurno ne nepremostiv protivnik - najavio je Ross.

Hibernian v Arsenal - Pre Season Friendly - Easter Road

Utakmicu od 20 sati i 45 minuta možete gledati u izravnom prijenosu na HNTV-u. Na Easter Roadu, stadionu kapaciteta 22.500 gledatelja, zbog pandemijskih mjera bit će 5.600 navijača.

Ako su Hibsi optimisti... I 'bijeli' za to imaju najmanje jednako razloga kao domaćini. Tomić ima dovoljno aduta da njegovi u Edinburghu naprave 'nered'. Evo što smo Škotima rekli o Rijeci, a oni podijelili sa svojim navijačima...

Riječka delegacija predvođena predsjednikom Miškovićem (sa suprugom Snježanom i kćerkom Mateom) puna je osmijeha. Trener, igrači, uprava... Svi znaju da ih čeka ozbiljan posao, ali i vjeruju u noćni let za Kvarner začinjen: pobjedničkom pjesmom na - pobjednički dan.