Sport

Komentari 106

Navijači Dinama razbili buseve kojima su išli do Poljuda, šteta se procjenjuje na 50 tisuća kuna

Navijači Dinama razbili buseve kojima su išli do Poljuda, šteta se procjenjuje na 50 tisuća kuna

Prije vječnog derbija morali su navijači Dinama proći 'kroz špalir' navijača Hajduka, a štetu koju su napravili Splićani, Zagrepčani su 'podebljali' na štetu tvrtke Promet

Za prijevoz navijača zatraženo je osam autobusa. Na šest ih je evidentirana šteta. Razbijena su stakla, devastiran interijer, rekao je direktor tvrtke 'Promet' Miroslav Delić za Dalmatinski portal nakon subotnjeg derbija između Hajduka Dinama u Splitu (0-0).

Podsjetimo, prije vječnog derbija na Poljudu su navijači Dinama do stadiona morali proći u autobusima kroz 'špalir' navijača Hajduka, a dosta boca i kamenja završilo je na autobusima. No, nisu samo pojedini simpatizeri 'bilih' napravili štetu na vozilima, već su i zagrebački navijači uništili interijer.

Šteta je poprilična, a autobusi su odmah otišli na servis te će se uskoro vratiti na cestu, a još nije poznato hoće li splitska tvrtka ići na sud zbog štete koju je pretrpjela.

Nogometaši Dinama nisu nastradali nakon što je prije derbija kamen uletio kroz prozor autobusa, a imali su 'sreću u nesreći' da je staklo na autobusu 'duplo' i da nitko nije stradao.

Podsjetimo, prema informacijama koje posjedujemo, Dinamo će podnijeti kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom i zločina iz mržnje. Tražit će i nadzor ravnateljstva policije nad radom i postupanjem PU Splitsko-dalmatinske, koja je propustila spriječiti napad, iako su se neposredno prije toga dogodili napadi na autobuse s navijačima Dinama.

Najčitaniji članci