Obavijesti

Sport

Komentari 81

Navijači opet na prvoj crti: Boysi sele bolnicu u Petrovoj

Navijači opet na prvoj crti: Boysi sele bolnicu u Petrovoj
1

Zbog potresa su desetci trudnica i rodilja morale u visokom stadiju trudnoće i s bebama trčati ispred bolnice, a stotinjak navijača priskočilo im je u pomoć noseći deke i njihove osobne stvari

VIDEO

Kako to biva zadnjih tjedana, navijači uskaču u pomoć gdje god treba. 

Nakon što je Zagreb u nedjelju ujutro potresao snažan potres magnitude 5,3 koji je uz brojne zgrade u centru oštetio i bolnice, navijači zagrebačkog Dinama Bad Blue Boysi odmah su se stavili na raspolaganje Stožeru za civilnu zaštitu.

Opremljeni zaštitnim maskama i u dogovoru s nadležnim službama na terenu bacili su se na posao. Zbog potresa su desetci trudnica i rodilja morale u visokom stadiju trudnoće i s bebama trčati ispred bolnice, a stotinjak navijača priskočilo im je u pomoć noseći deke i njihove osobne stvari da bi potom krenuli sa seljenjem bolnice u Petrovoj u KBC Dubrava.

Navijači i ranije uskakali u pomoć

Nisu samo Bad Blue Boysi uskočili u pomoć, i ne samo danas. Otkad je buknula epidemija korona virusa, navijačke skupine napravile su ogroman posao i znatno olakšale stvar nadležnim službama. 

Torcida je u utorak bolnicu na Križinama selila u Firule. 

- Torcida se stavila na raspolaganje državi i gradu u borbi protiv epidemije i danas smo dobili poziv za pomoć. Zadatak nam je preseljenje kompletne bolnice Križine na Firule! Ovo je nakon Domovinskog rata jedan od najvećih izazova za grupu i grad - priopćili su iz Torcide u ponedjeljak i dodali:

- Idemo još jednom pokazati našu snagu i sposobnost kada je najpotrebnije! Danas tijekom dana ćemo javljati detalje, a vi već možete pripremiti ljude i dignuti cili kvart i ekipu. Ovo je dužnost svakoga od nas! ZOVI SAMO ZOVI!!!! Život za Hrvatsku.

Boysi su pokrenuli akciju 'Plavo srce' za svoje najugroženije susjede kao i one koji su u samoizolaciji.

Plavi dečki iz Španskog su se organizirali kako bi potrebitima dostavili lijekove, higijenske potrepštine, namirnice, poštu i druge stvari.

Nije, međutim Torcida jedina u Dalmaciji pokrenula akciju. Aktivirali su se i šibenski Funcuti, koji su u suradnji s Crvenim križem rasporedili volontere po kvartovima kako bi pomogli starijima i potrebitima. Funcuti su od nedjelje uspostavili cijeli sustav kako u nijednom kvartu nitko potrebit ne bi ostao bez pomoći. 

U Rijeci su se aktivirali pripadnici Armade, koji su pomogli u iseljavanju studentskog naselja koje se pretvara u karantenu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica